.

.

TOTS 21

Una imatge de "Lluna de sang". Foto: Cedida

Una imatge de “Lluna de sang”. Foto: Cedida

La Pobla ha gaudit durant les darreres setmanes del bo i millor del teatre amateur català, en una primera edició del Concurs de teatre amateur M. del Carme Baget que, dissabte passat, va celebrar la gala de lliurament de premis entre les quatres obres participants. Prèviament, La Corriola Teatre les havia seleccionat d’entre les 38 companyies que van presentar la seva candidatura.

El gran triomfador d’aquesta primera edició ha estat el Grup de Teatre ‘El Centre’ de Gràcia, ja que amb la representació de l’obra “Lluna de sang” s’ha fet amb un total de tres guardons: el de millor grup, el de millor direcció personificat en Mercè Tost i Carlos Pablos i, també, amb el premi al vot popular, atorgat pel nombrós públic assistent a les diferents obres concursants.

“Lluna de sang” narra la història d’un grup d’amics de tota la vida que es reuneix, com d’altres vegades, a casa de l’Alfons i l’Eva per sopar, però aquesta nit hi ha lluna de sang i pot passar de tot. La línia argumental de l’obra i l’actualitat de la història fa d’aquesta comèdia un viatge ple de sorpreses amb grans dosis d’humor, amb situacions desbaratades i girs inesperats, però també conté una gran humanitat i profunditat en cada un dels seus personatges.

Així mateix, el jurat de la primera edició del Concurs de teatre M. del Carme Baget ha posat en valor el treball desenvolupat pel Grup de Teatre Deixalles 81 de Sant Feliu de Codines. Aquesta agrupació va interpretar el clàssic “El diari d’Anna Frank”, obra amb la qual s’ha fet amb un total de quatre distincions, com són les de segon millor grup, millor escenografia i il·luminació, millor actriu principal amb Magalí Verge i millor actor de repartiment amb Sergi Capdevila.

Finalment, completen el quadre d’honor l’obra “Mamààà!!!”, interpretada pel Grup de Teatre TeiaTròlics de Banyoles i que s’ha endut el guardó a millor actor principal, amb Miquel Torrent; i “Sospitós habitual”, del Grup de Teatre Paranys de Sant Joan de Vilatorrada i que ha aconseguit el premi a la millor actriu de repartiment amb Montse Mas. D’aquesta manera, les quatre agrupacions participants d’aquest primer Concurs de Teatre M. del Carme Baget han aconseguit inscriure el seu nom al quadre d’honor.

Pel que fa a la gala de lliurament, es va presentar als quatre membres del jurat del concurs, tots ells amb una àmplia experiència en el món teatral, tant a nivell nacional com internacional. També es va comptar amb la presència de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la qual cosa deixa clara la importància d’una iniciativa organitzada per La Corriola Teatre amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i, també, de la Diputació de Tarragona.

Edgar Bustamante, president de la Corriola Teatre, detalla que “aquest projecte va néixer amb la voluntat de donar més visibilitat al teatre amateur de Catalunya, i sobretot, a la demarcació de Tarragona, i crec que ho hem aconseguit”. És per això que, des de l’entitat organitzadora, ja miren al futur i pensen “en la segona edició del Concurs de teatre, que esperem anar consolidant any a any fins convertir-lo en un referent entre els concursos del teatre amateur”. Cal recordar que, fins ara, el nostre territori comptava amb un únic concurs d’aquest tipus, l’organitzat pel grup de teatre Naltrus, de Santa Coloma de Queralt.

Per la seva banda l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, va destacar el fet que “la Pobla és municipi de llarga tradició cultural i, especialment, en l’àmbit teatral. Per això, quan La Corriola Teatre ens va plantejar la proposta del Concurs, de seguida vam veure que era una gran oportunitat per promoure la cultura i que, alhora, ens permetia oferir a la població local i forana una programació atractiva i potent de teatre amateur”.