.

.

TOTS 21

La posada en marxa de la instal·lació s’estima cap al novembre de l’any vinent, segons l’Ajuntament. Foto: Ajuntament

La ponència d’energies renovables de la Generalitat ha donat el vistiplau a una planta fotovoltaica de gairebé 17,5 hectàrees al polígon industrial de Constantí (Tarragonès), segons ha informat l’Ajuntament. El projecte anomenat ‘Constantí 42′ el promou l’empresa Iosa Green Energy i preveu una potència de 14,52 megawatts (MW). L’Ajuntament assenyala que la ubicació a la zona de Mas de Cabaler és compatible amb el planejament urbanístic del municipi. Una vegada aprovat el projecte per la ponència, el següent pas serà redactar i tramitar el projecte d’actuació específic i, posteriorment, concedir la llicència municipal d’obres. La previsió és que les obres comencin al març i que la planta comenci a funcionar el novembre de l’any vinent.

El projecte té 30 anys mínims previstos d’explotació i, segons l’Ajuntament, aquesta serà la major planta fotovoltaica de Catalunya.

El consistori apunta que la transició energètica és un canvi estructural fonamental en el sector energètic. A més, indica que Constantí té una superfície de 3.090 hectàrees i que es necessiten 73,56 hectàrees destinades a producció d’energia renovable -el 2,38% de l’extensió territorial- per cobrir les necessitats energètiques del territori.

ACN