.

Integrants de l’equip guanyador del 8è Premi Messer, durant l’acte de lliurament, que es va fer per videoconferència. Foto: URV

Els guanyadors de la vuitena edició del Premi Messer, que l’empresa gasista atorga a l’equip que ha desenvolupat el millor projecte integrat de segon curs del grau d’Enginyeria Química de la URV, són Patricia Altozano Meijer, Sergio Aragón Sánchez, Carles Borreguero del Arco, Marta González Roncero, Javier González Solis, Laia Pagès Rovira, Víctor Puchal Bosch, Roger Roca Falguera i Eduard de las Heras García, que ha exercit de líder. En aquesta ocasió el repte ha estat desenvolupar solucions innovadores per implementar l’economia del metanol de manera sostenible. Un total de 57 estudiants d’Enginyeria Química organitzats en set equips optaven al premi.

El desenvolupament del projecte integrat posa en joc les habilitats de lideratge i de comunicació dels estudiants ja des dels primers cursos del grau, a més de la seva capacitació tècnica, en aquest cas per crear un model per a l’economia circular. Més concretament, l’equip guanyador va presentar una proposta basada en la producció descentralitzada de metanol, amb la qual cada comunitat de veïns és productora d’aquest compost-base de la indústria química del futur.

Els participants van defensar telemàticament els seus projectes davant d’un jurat compost [NSP1] per representants de Messer i professors de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la URV (ETSEQ), que van avaluar la seva qualitat i, especialment, el seu enfocament en l’ús i producció de gasos industrials.

El lliurament del premi al millor projecte culmina un procés d’aprenentatge en el qual els futurs enginyers químics també van fer una visita virtual a les instal·lacions de la planta de Messer al Morell, de la mà de David Fernàndez, cap de la planta de fraccionament i ex-estudiant de la URV. Malgrat la situació de confinament, la seixantena d’estudiants participants i el professorat de l’ETSEQ van poder conèixer les diferents parts del procés: des de l’entrada de l’aire al compressor fins a la càrrega de gas liquat a les cisternes o l’alimentació del gas al gasoducte que connecta amb la indústria del polígon petroquímic.

Imatge de la taula presidencial.

Messer Ibérica, fabricant de gasos industrials i medicinals, convoca el Premi Messer per consolidar la seva proposta per una formació de qualitat vinculada a la pràctica industrial, fomentar el talent i impulsar el treball en equip. La col·laboració entre Messer Ibérica i l’ETSEQ s’inicia al 2013 amb un conveni per incentivar els futurs professionals de l’enginyeria química. La gasista aposta, d’aquesta manera, per l’entorn local a partir d’experiències didàctiques i enriquidores que donen suport a la formació de professionals competitius, resolutius, versàtils i innovadors en l’àmbit professional industrial.

L’acte de lliurament del 8è Premi Messer als estudiants de l’ETSEQ es va fer dimarts a la tarda i va ser presidit per Maria Bonet, vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la URV; Montse Ferrando, directora de l’ETSEQ; Rubén Folgado, president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT)i director tècnic de Messer Ibérica, i Yanis Katakis, responsable de 2n curs del grau d’Enginyeria Química.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */