.

Jaume López, en la presa de possessió com a regidor de l’ajuntament. Foto: Mauri

L’ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest matí de forma unànime en sessió extraordinària el modificatiu de crèdit que permet garantir als treballadors del consistori un increment del 0,3% en les seves retribucions. Un augment que complementa l’1,75% estipulat des del govern central i que ha estat possible gràcies a l’escletxa legal cuinada des del propi executiu que permet fer-ho a totes aquelles corporacions locals amb superàvit. És, per tant, una decisió política de l’equip de govern tarragoní, que es pagarà en concepte de productivitat tal com volien els sindicats.

Ara bé, els 108.000 euros que suposa la mesura no sortiran finalment del pla de pensions dels treballadors (la intenció primigènia de l’àrea d’Hisenda tot i l’oposició sindical) perquè un informe d’Auditoria impedeix destinar-hi enguany cap dotació econòmica. Com a resultant, i fent de la necessitat virtut, els diners amb els quals s’ha anat provisionat aquesta partida en el pressupost municipal per al 2018 seran incorporats al capítol general de despesa de personal. I així, formalment, serà d’aquesta caixa d’on s’abonarà l’increment.

La jugada pot semblar complexe, però com ha explicat el representant d’ERC-Mes, Jordi Fortuny, “s’ha de ser ètic i estètic”. En interpel·lació al regidor d’Hisenda, Pau Pérez, resumia les intervencions d’altres membres de l’oposició que no veien en bons ulls la proposta inicial d’extreure els diners directament del pla de pensions al·legant l’existència d’un remanent positiu. Fortuny ha arribat a assenyalar que “mentre hi ha vida hi ha esperança i Pedro Sánchez pot canviar encara alguna norma que faci possible” dotar el pla de pensions. És clar que la jugada obria el debat sobre el suport dels republicans als pressupostos generals de l’Estat: “M’agafen ganes d’intervenir”, etzibava irònicament l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

El plenari ha servit també per donar la benvinguda al noiu regidor de la CUP, Jaume López, en substitució de Jordi Martí, que ha promès “per imperatiu legal”.

J.Siré