.

La consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Ana Santos.

La CUP va denunciar dijous passat que els serveis socials deriven dones embarassades en risc d’exclusió social a un projecte “antiavortista” de l’Arquebisbat de Tarragona. Segons els anticapitalistes, es tracta del projecte Llar Natalis, de la Fundació Obra Pia Montserrat, que rep diners públics de la Diputació, del Consell Comarcal del Tarragonès i de l’Ajuntament de Tarragona. La crítica dels anticapitalistes va merèixer una resposta per part de l’Arquebisbat poques hores despres negat que la Llar Natalis estigui gestionat per cap ordre religiosa ‘ultracatòlica’ i, aquest divendres, se li ha sumat la consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSS)T , Ana Santos. Per mitjà d’una nota de premsa ha afirmat que l’ens no té cap col·laboració amb Llar Natalis i que la subvenció a la Fundació Obra Pia Montserrat es va aprovar en presència del regidor cupaire Jordi Martí, sense que en cap moment va fer “referència ni va manifestar la seva oposició”.

Aquest és el contingut íntegre del comunicat

“L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i l’Ajuntament no tenen cap conveni de col·laboració amb Llar Natalis, ni està previst fer-ne. No ha estat derivada des de Serveis Socials cap usuària a aquesta entitat.

L’any 2017 la Fundació Obra Pia Montserrat va sol·licitar una subvenció per a “un taller de cuina i cursos d’informàtica” en la convocatòria adreçada a entitats que realitza anualment la Conselleria de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament.

La petició de la Fundació Obra Pía Montserrat complia els requisits establerts en les bases i l’import de la subvenció va ser de 361 €. La proposta de concessió de la dita subvenció, juntament amb les d’altres entitats, es va aprovar a la Comissió de Valoració de subvencions efectuada el dia 6 de juliol de 2017, on estaven presents representats de l’equip de govern i dels grups municipals de Ciutadans, ERC, PDeCAT, ICV i la CUP.

A l’acta de la Comissió de Valoració consta que hi va ser present l’aleshores conseller del grup municipal de la CUP, Jordi Martí, el qual es va abstenir en la votació de la concessió de subvencions a les entitats perquè, tal com recull l’acta, “no podem aprovar uns ajuts tan mínims”, però en cap moment va fer referència ni va manifestar la seva oposició a la subvenció a la Fundació Obra Pía Montserrat. En la mencionada Comissió els assistents tenien a la seva disposició totes les sol·licituds de subvenció amb els projectes presentats per a la seva consulta”.