.

.

TOTS 21

Detall d’un carrer engalanat en l’edició anterior. Foto: Tots21

Prades es prepara per viure la que pot ser una Festa de la Farigola desbordant. A les ganes que té la ciutadania de sortir i gaudir de les activitats que s’organitzen al llarg del territori els caps de setmana s’hi ha sumat una contribució ciutadana elevadíssima que farà que a partir d’aquest dissabte la Vila Vermella ofereixi un aspecte de poblat florit elevat a la màxima expressió.

L’alcaldessa, Lídia Bargas, reconeix a Tots21 que ‘la col.laboració de les entitats i dels veïns i veïnes ha estat extraordinària’. Com a exemple, la decoració que els visitants es trobaran de la façana de l’Ajuntament, feta per l’Associació de Dones l’Abellera, ‘que primer havia de ser només cobrint als arcs i després ens vam anar animant, ascendint-la per la façana i finalment ens vam decidir a rematar-ho cobrint-la tota’. ‘Des del mes d’octubre, el col.lectiu, format per 30 dones, s’està dedicant a treballar amb ganxet de cara a la Festa de la Farigola, fent borrasses i guarniments. Des dels mesos de gener i febrer treballen als carrers’, recorda. En altres carrers es recicla els guarniments d’altres anys.

Bargas calcula que a dia d’avui un mínim de 16 punts, entre carrers, places i racons, estaran engalanats a la Festa de la Farigola, una festa que és un punt de trobada on s’hi sumen un conjunt d’activitats, amb la farigola com a motiu central, però també l’engalament general de la vila i la celebració de dos concursos de pintura ràpida que li donen molta vida a les places i racons de Prades. A banda, 20 cases estan inscrites al guarniment de façanes, concurs que tindrà lloc diumenge.

El guarniment arriba fins al castell i es compta amb la col.laboració d’entitats de fora, com l’Escola d’Horticultura de Reus, que engalanaran l’antiga capella del castell, mentre que l’Ajuntament s’encarregarà de la part nova. En aquesta edició hi ha participat una trentena de voluntàries impulsades per l’Ajuntament i l’associació de dones l’Abellera. També hi col·laboren l’alumnat de l’escola Serra de Prades i el Grup d’avis de la vila, a banda de Floresit de Reus.

Ampliació de dates

Enguany els actes de la festa amplien dates del dissabte 28 de maig fins al diumenge 5 de juny. Les decoracions de carrers i façanes són any rere any l’ingredient estrella, a més de la farigola, que es pot degustar en forma de tisana amb mel el primer cap de setmana.

Tradicionalment, per aquestes dates, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata a Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major a preparar feixos de farigola per assecar donant la benvinguda a la primavera.

Aquest any serà una edició molt treballada, com a curiositat s’han fet servir unes 700 troques de llana i en una de les decoracions s’han retallat i enganxat 15.120 anelles. És el divendres quan bona part del poble col·labora activament en el muntatge de les decoracions amb flor natural que requereixen que es facin a última hora.

Més informació dels actes en aquest enllaç.

J. Garcia