.

L’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) es troba ubicat a l’Avinguda dels Països Catalans de Sant Pere i Sant Pau al Campus Sescelades. Depenent de la Generalitat, compta amb una plantilla de 340 treballadors, dels quals el 80% són investigadors.

L’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), un dels pocs centres públics de recerca existents a Tarragona amb una plantilla de 340 persones de les quals el 80% són investigadors, corre el perill de quedar-se fora de la primera línia de joc després que un canvi de criteri del Ministerio de Ciencia l’hagi deixat fora del programa Severo Ochoa. Tot i estar reconegut per la majoria dels rànquings objectius com un dels millors centres de recerca mundial, ha quedat fora de la convocatòria per obtenir ajuts destinats pel govern central que pugen a fins 34 milions d’euros.

Segons avança El Periódico, la decisió comunicada per la direcció de l’Agencia Estatal de Investigación (AEI) per mitjà de correo electrònic es fonamenta curiosament en “l’avaluació d’un panell d’experts internacionals, seguint els criteris d’excel·lència científica fixats a la convocatòria”. Segons argumenta l’AEI, “l’informe d’avaluació no ha considerat que en el moment actual l’ICIQ arribi als estàndars suficients per obtenir l’acreditació i finançament del programa Severo Ochoa”. El diari informa que els responsables de l’institut de recerca (depenent de la Generalitat) ja han presentat al·legacions a aquesta decisió, i que la pèrdua d’aquest distintiu podria suposar quedar-se sense 4 milions d’euros i 14 beques de doctorat.

(Més informació: “El director de l’ICIQ considera la decisió d’apartar-los del Severo Ochoa com “difícil d’entendre”)