.

Els tarragonins s’han endut la victòria a Matró. Foto: Eduard Hernando

UE Mataró i Ibersol CBT han ofert, com sempre, un partit competit, on els dos equips han hagut de treballar de valent per aconseguir cada punt. Els blaus no han estat capaços de trencar el partit, ja que els locals no han perdut la concentració ni la intensitat en cap moment dels quaranta minuts, fent que l’equip de Berni s’hagués d’exigir més que en d’altres ocasions. El partit s’ha decidit al final (65 – 71 ), i els blaus han trobat en Ferran Torres la seva referència, amb 14 punts, 6 rebots i 15 de valoració.

Baix encert en els primers minuts de partit, per part de tots dos equips. El marcador només reflectia un 2 a 0 quan s’havien jugat dos minuts, i els blaus es mostraven desencertats en atac, però amb una defensa que no es deixava sorprendre. Pape Mbaye revolucionava els seus amb un triple, i l’acompanyarien seguidament Ferran Torres i Dani Tugores, també des de la línia de tres, per començar a apoderar-se del partit (9 – 15). Els locals trencaven la dinàmica ascendent de l’equip de Berni i es ficaven a tan sols un punt al tram final del primer quart, que s’acabarien anotant els tarragonins per 14 a 17.

Un inspirat Ibersol CBT des de la línia de triple encetava els següents deu minuts augmentant la renda tres punts més. Els de Berni es trobaven còmodes a pista, amb espais per pensar i per seleccionar bons tirs. Jordi Barberà també sumava un triple més (16 – 24) i, a l’altra banda de la pista, els blaus demostraven una sòlida defensa. La diferència superava els deu punts, per primera vegada, a l’equador del segon quart, però es tornava en contra dels blaus, ja que suposava un punt d’inflexió per al Mataró, que s’anotava un parcial de 5 a 0 per reduir la distància (23 – 29). Els locals havien retrobat la confiança i anotaven un triple al darrer segon del quart per marxar a vestidors amb un marcador de 29 a 33.

Els dos equips tornaven espessos a pista, amb indecisions i jugades travades. El triple de Dani Fernández donaria oxigen als seus, que veien com el partit es complicava per moments. Dos tirs de tres consecutius del Mataró deixaven només tres punts de diferència entre els dos equips (37 – 40), però llavors apareixia Pape per respondre també des de la mateixa posició. Els locals però, anaven decidits a capgirar el marcador i a dinamitar la renda aconseguida pels blaus i, amb dues bones accions als dos costats de la pista, es posaven a tan sols un punt (44 – 45). Berni Álvarez donava noves indicacions als seus jugadors per revertir la dinàmica, i donava els seus fruits amb el cap fred que mantenien els seus i el triple de Zanca. En l’últim minut, els locals es posaven de nou per davant en el marcador des de l’inici del partit, però era l’Ibersol CBT qui se l’acabaria adjudicant per 49 a 50.

Dos triples de Tugores i Pape només començar, i l’agressivitat defensiva portaven tranquilitat al bàndol tarragoní. Els blaus presentaven la seva ferma intenció d’anar a per totes amb un parcial de 0 – 8 en l’inici del quart decisiu. Els de Berni robaven en defensa i corrien la pista, anotant cistelles amb certa facilitat i tornant a recuperar el +10 (52 – 62). Sense tirar la tovallola en cap moment, els locals plantaven cara, però es trobaven amb un triple de Dani Fernández a falta d’un minut i mig que posava el 56 – 65, una renda que els blaus sabrien gestionar fins al final del partit (65 – 71)