.

Els de Berni han hagut de sobreposar-se a les baixes de Ferran Torres, que no ha viatjat, i a la de Víctor Vinós, lesionat durant el partit. Foto: CBT

L’Ibersol CBT no ha pogut començar l’any de la manera que volia, amb una victòria. Els blaus han caigut a la pista del FG La Roda després d’oferir tots dos equips un partit igualat fins a l’últim quart (69 – 59). Els tarragonins han lluitat però en el moment clau han estat els locals els que s’han mostrat més encertats. Els de Berni han hagut de sobreposar-se a les baixes de Ferran Torres, que no ha viatjat, i a la de Víctor Vinós, lesionat durant el partit. Adrià Duch ha estat el millor jugador de l’enfrontament, amb 24 punts (6 triples), 3 rebots, 2 assistències i 23 de valoració.

Als blaus els costava entrar al partit, es mostraven erràtics en el tir i ho aprofitaven els locals per agafar el primer avantatge. Dos triples de Kevin Coronel i Aarón Guzmán igualaven l’enfrontament a 6 punts. Era la única aportació ofensiva amb èxit que aconseguien els de Berni durant molts minuts, mentre que La Roda sí que anotava, però tímidament (9 – 6). Adrià Duch trencava la sequia i Jaume Zanca hi sumava un nou triple per mantenir la distància als tres punts i deixar un resultat que es mantindria fins a la botzina (14 – 11).

El segon quart començava de la millor manera, amb un Ibersol CBT que treballava com un equip i amb Dani Tugores convertint des de la línia de 3 per igualar el partit. Amb una esmaixada, David Ndiaye posava per davant els tarragonins per primera vegada (14 – 16) i Sorolla sumava els seus primers punts amb un contracop, reafirmant el bon moment dels blaus. El tècnic local parava el partit i el minut sentava bé als seus juadors perquè reaccionaven, però apareixia de nou Adrià Duch per anotar des del 6,75 (17 – 21). L’Ibersol CBT dominava el ritme del partit i se sentia còmode, fins al final del quart, quan La Roda despertava i, aprofitant dues pèrdues de pilota blaves, capgirava el marcador (26 – 25). L’intercanvi de cops passava a ser el protagonista fins al descans, on l’Ibersol CBT arribaria per davant en el marcador (28 – 30).

La represa beneficiava a l’equip manxec, que s’anotava un 6 – 0 que els donava confiança de cara als propers minuts. Els de Berni se centraven en la seva defensa per aproximar-se de nou al rival. Més agressius, no deixaven als jugadors de La Roda pensar amb claredat i, a l’altre costat de la pista, Duch resorgia amb dos triples consecutius per tornar a comandar l’electrònic (36 – 38). En un obrir i tancar d’ulls, l’Ibersol CBT es posava en bonus i els locals aprofitaven els tirs lliures per capgirar de nou la situació. La Roda passava a trobar-se còmode però els de Berni no tiraven la tovallola. Apareixien Guzmán i Tugores, amb un triple cada un, per no perdre el pols al partit (43 – 44). Duch seguia anotant triples impossibles, però també ho feia La Roda per finalitzar el quart per davant (52 – 51).

Cap dels dos equips posava una marxa més amb l’arrencada dels darrers deu minuts, i la diferència es mantenia en un punt mentre que el que variava era l’equip que es posava per davant. A l’equador del quart era La Roda qui encadenava dos triples i una esmaixada per marxar de 9 (65 – 56) i obligar als de Berni a posar totes les cartes damunt la taula. En el moment decisiu, no els sortien les coses als blaus i la diferència resultava ja massa elevada amb tan sols un minut i mig per jugar-se. La Roda es beneficiava de les decisions arbitrals dels segons finals i s’emportava el partit per 69 a 59.