.

Els dos conjunt han ofert un partit competit i igualat, que no s’ha resolt fins als instants finals, Foto: Ainhoa Górriz (Basket Navarra)

L’Ibersol CBT s’ha retrobat amb la victòria a la pista del Basket Navarra (68 – 73). Els dos conjunt han ofert un partit competit i igualat, que no s’ha resolt fins als instants finals, on cada acció ha estat decisiva per decantar la balança. Els de Berni Álvarez no han perdut la concentració en cap moment i han sabut controlar els nervis al final del partit per emportar-se la victòria cap a Tarragona. Jaume Zanca ha estat el millor jugador del partit amb 15 punts, 9 rebots i 20 de valoració.

Un Ibersol CBT erràtic en les seves primeres internades veia com els locals anotaven primer, de la mà d’un experimentat Narros. Zanca i Tugores obrien la llauna pels seus, mentre que el Navarra només trobava encert de tres (9 – 4). Zanca es convertia en referent ofensiu amb quatre punts més consecutius, i Barberà posava als blaus a tres amb un triple (14 – 11). L’Ibersol CBT es mostrava concentrat en l’apartat defensiu, cedint poques pilotes. Amb aquesta consigna, i amb un triple de David Fernández, s’arribava al final del quart amb la màxima igualtat, 16 a 16.

Els de Berni sortien endollats en els següents 10 minuts. Ndiaye posava per davant els seus des de la línia de tirs lliures i per primera vegada en el partit, i Dani Fernández hi sumava un triple (16 – 20). Reaccionaven els navarresos amb un parcial de 7 a 0, amb transicions ràpides que agafaven descol·locat a l’Ibersol CBT. Concentrats, els blaus paraven la dinàmica per imposar la seva, amb un joc seriós i amb la culminació d’un triple de Coronel (23 – 26). L’intercanvi de cistelles seria el protagonista fins arribar al descans, i acabaria afavorint a l’equip local per marxar a vestidors amb un resultat de 35 a 31.

L’Ibersol CBT tornava encertat a pista. Recuperava la renda perduda i li sumava un punt més per decantar el marcador al seu favor amb un triple d’Adri Duch (39 – 40). Els de Berni oferien bons minuts tot i que el Navarra no afluixava i responia amb encert els cops dels blaus. Dos triples consecutius de Zanca i Coronel i una bona acció personal de David Fernández donaven confiança a l’Ibersol CBT. Els darrers minuts tornaven a ser favorables als interessos locals però, amb quatre segons, apareixia Dani Tugores per culminar una jugada de cistella a cistella i anotar sobre la botzina (55 – 56).

Dos triples consecutius dels de Berni només començar el quart donaven energia per encarar els últims deu minuts de partit. El tècnic tarragoní exigia el màxim als seus en cada jugada i els blaus responien amb una defensa agressiva. A la segona meitat del quart es giraven els papers i eren els locals els que recuperaven terreny perdut i igualaven les forces a 64 punts. Sent cada acció vital, Duch i Tugores sumaven 5 punts més pels tarragonins, que es posaven amb +6 (64 – 70). Els nervis no passarien factura a l’Ibersol CBT, que es retrobaria per fi amb la victòria.