.

El CBT ha hagut de treballar de valent la victòria. Foto: JC Borrachero

L’Ibersol CBT afrontava un partit trampa contra el CB Cornellà. La classificació reflexava que visitava el Serrallo l’onzè classificat, però la realitat és que els blaus han tingut al davant un equip que no ha abaixat els braços en cap moment i que fins i tot ha posat contra les cordes al líder en molts compassos del partit.

Els blaus han hagut de treballar com un equip per fer front a Xavi Guirao o Sanmartin, que han posat les coses molt difícils a l’equip de Berni Álvarez. La guerra de triples al final del partit ha sigut favorable a l’Ibersol CBT, amb David Fernández anotant-ne dos de consecutius quan el CB Cornellà s’havia avançat en el marcador. El capità, amb 16 punts i 29 de valoració, ha estat el millor del partit.

Els dos equips començaven amb nervis. El Cornellà apretava més en defensa i també veia cistella amb més facilitat (4 – 7) en els primers minuts. La dinàmica canviava amb el triple que anotava Dani Fernández, que donava aire al seu equip i una altra cara. David Fernández, Zanca i Duch també aportaven ofensivament per portar el marcador al 17 a 9 i tranquilitzar els blaus de cara als darrers minuts d’aquest primer quart. La intensitat defensiva dels de Berni Álvarez augmentava, i això els feia recuperar pilotes i fer sentir al CB Cornellà molt més incòmodes sobre la pista. Una recuperció de Ferran Torres que ell mateix culminava tancava el quart amb un resultat de 25 a 14 favorable als blaus.

El segon quart començava amb una cistella de Sorolla, però dues pèrdues de pilota regalaven un 0 – 4 al CB Cornellà (27 – 18). Els visitants agafaven embranzida amb tres atacs consecutius que obligaven a Berni a demanar temps mort. Eren els minuts del Cornellà, que aprofitava per robar pilotes, treure faltes i apropar-se en el marcador (29 – 22 amb cinc minuts jugats). L’Ibersol CBT podia mantenir una renda d’uns vuit punts però no es mostrava fresc en idees. Això feia que el conjunt visitant es veiés capacitat per igualar el partit (32 – 29 a falta de dos minuts). David Fernández intentava reorganitzar els seus, però el Cornellà havia trobat la manera de fer mal als blaus. Els dos equips marxaven a vestidors amb una diferència de només 4 punts favorable a l’Ibersol CBT (34 – 30).

Després d’una primera cistella de Duch, el Cornellà tornava a posar entre les cordes a l’Ibersol CBT, posant-se a tres punts i mostrant-se poderosos físicament. De nou Adrià Duch, però des de la línia de tres, obria el camí i els de Berni tornaven a desplegar un bon joc (43 – 35). Per enèssima vegada en el partit, quan semblava que els blaus trobaven la manera d’encaminar-se definitivament cap a la victòria, no eren capaços de trencar el partit i el CB Cornellà es tornava a aproximar perillosament (44 – 40). Si el CBT no era capaç de trencar el partit, els visitants tampoc ho eren d’igualar-lo i, d’aquesta manera, s’arribava al final del quart amb un resultat favorable de nou als locals (49 – 44).

L’Ibersol CBT sortia disposat a emportar-se el partit des de l’inici del darrer quart. Els triples de Guillem Fàbregas i David Fernández, junt amb les bones accions de Torres a la pintura i la bona defensa blava, portaven a l’Ibersol CBT a superar el +10 (59 – 48) i a encaminar la victòria. Era el moment de saber si el CB Cornellà plantaria cara i, com era d’esperar, no tenien intenció d’abandonar. Xavi Guirao anotava tres triples amb un minut i mig per jugar-se que capgirava el marcador. David Fernández responia també des de la línia de tres amb dos triples consecutius per tornar el marcador de color blau (69 – 64) i deixar una nova victòria al Serrallo (71 – 66).