.

.

TOTS 21

Noemí Llauradó, Carles Pellicer i Òscar Subirats. Foto: Ajuntament

L’hospital Sant Joan de Reus passarà definitivament a mans de la Generalitat el proper dimecres, un cop s’hagin culminat els darrers passos administratius i burocràtics, segons ha informat el consistori aquest dimecres. Dilluns vinent, davant notari, se signarà la compravenda de la societat Hospital Universitari Sant Joan de Reus SAM, que passarà a mans de la nova Entitat de Dret Públic (EDP) Salut Sant Joan de Reus – Baix Camp, que assumirà la governança del centre hospitalari. Finalment, dimecres, també via notarial, es farà la transmissió de la propietat de l’edifici del Sant Joan i dels préstecs que té l’empresa Reus Serveis Municipals a l’EDP. L’operació permetrà al consistori reduir l’endeutament en 60 MEUR.

Aquests passos hauran de ser ratificats per les diferents juntes generals extraordinàries de les societats municipals i, en última instància, pel plenari de Reus en una sessió extraordinària el mateix dia 22. L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha afirmat: “En seguirem gaudint, perquè l’hospital seguirà sent el nostre hospital”. Tant el batlle, com la vicealcaldessa Noemí Llauradó, així com el regidor de Salut, Òscar Subirats, s’han felicitat per la culminació d’un procés que ha durat anys. De fet, s’havia d’acabar el març, però la covid-19 ho ha endarrerit fins a finals de juliol.

Subirats, de fet, ha reconegut sentir-se alleugerit. També han expressat la seva satisfacció Pellicer i Llauradó. “Ho hem treballat molt”, ha valorat l’alcalde, que ha qualificat l’operació com “la més complexa dels darrers anys”. Tot plegat permetrà al consistori alliberar-se d’una càrrega econòmica de 60 MEUR, en forma de dos crèdits que assumirà la Generalitat. Amb tot, els polítics reusencs han destacat que la cartera de serveis sanitaris per a la ciutadania, els llocs de treball dels professionals i el caràcter universitari de l’hospital queden garantits amb l’acord. També la veu de l’Ajuntament de Reus, que tindrà vocalies al consell d’administració de la nova EDP.

Subirats també ha destacat que s’avança “cap a un sistema de salut en xarxa, perquè això respon a la forma d’ordenació de la sanitat a Catalunya en els propers anys”. A més, ha assegurat que l’hospital reusenc estarà “a la mateixa alçada” que el Joan XXIII de Tarragona. “Encetem una nova etapa en una nova època d’oportunitats per l’hospital”, ha apuntat Llauradó.

Eloi Tost – ACN