.

.

TOTS 21

El trio format pel pianista Dani Ruiz, Oriol Estivill al clarinet i el violoncel·lista Roger Morelló serà l’encarregat d’engegar el festival aquest dissabte 24 d’abril a les 20.30 h a l’Església del Sagrat Cor de Vistabella. Foto: Cedida

‘Homenatge als grans mestres: Casals, Beethoven i Brahms’ encetarà la quarta Primavera Musical a Vistabella aquest dissabte 24 d’abril. El trio de les comarques de Tarragona format pel pianista Dani Ruiz, Oriol Estivill al clarinet i el Violoncel·lista Roger Morelló ens conviden a fer un viatge en el temps. A través de les obres de dos compositors catalans actuals, Elisenda Fàbregas i Marc Migó, repassaran referents com Beethoven o Pau Casals. Completaran el concert amb un dels trios de Brahms.

Un cicle de 5 concerts

La segona cita primaveral arribarà l’1 de maig amb la soprano tarragonina Marta Mathéu i l’organista Juan de la Rubia. Oferiran el programa ‘Magnificat, la figura de la Verge Maria, de l’època medieval al Barroc’. El 15 de maig serà el torn de Toni Xuclà, Clàudia Cabero i Gemma Abrié amb ‘El viatge de les mans’. Un concert de guitarres i contrabaix que ens transportarà als inicis de la poesia feta cançó. En el penúltim concert, el duet de cambra format pel pianista Àlex Alguacil i el flautista Christian Farroni presentarà el programa ‘El segle XX per a flauta i piano’ el 29 de maig. I la tarragonina Anna d’Ivori clourà el festival el 5 de juny amb el seu darrer treball ‘Ales de paper’.

Venda d’entrades

El certamen complirà amb els protocols exigits per fer front a la situació sanitària. Es recorda l’ús obligatori de la mascareta i evitar aglomeracions. Les entrades es podran adquirir només per anticipat i online com a mesura Covid-19 al web del cicle. El preu és de 12 euros per cada concert. També es podrà adquirir un abonament per als cinc concerts per valor de 48 euros. www.primaveramusicalvistabella.com

Església del Sagrat Cor de Vistabella, un espai per recuperar

Més enllà de la voluntat d’obrir l’Església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també té la voluntat de ser un trampolí per col·laborar en la restauració d’aquest element modernista. En els darrers anys, han restaurat alguns elements d’aquesta obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. De fet, aquest 2021 s’han enllestit els treballs de millora de la façana del temple, que corresponen a la segona fase del projecte de restauració.

L’església va ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011.

Redacció