.

.

TOTS 21

Antoni Mas

L’escultor Antoni Mas

Dilluns arrenca la festa major de Santa Tecla amb el tradicional acte d’homenatge al Perpetuador, que enguany és per a l’escultor de l’Àliga Antoni Mas i Castelltort. Hi ha idees i treballs que el temps s’encarrega de posar en valor. Ara fa trenta tecles que l’Antoni Mas, el ferrer de Vila-seca, donava forma a l’aspiració ciutadana, vehiculada i concretada pel Ball de Diables, de recuperar la figura de l’Àliga tarragonina.

Així mateix, també s’homenatgerà als següents Teclers d’Honor:

El llistat definitiu d’Els Teclers d’Honor: Josep Maria Gual Garcia i Xavier Torné Pelegrí, trompeters del Consell Municipal des de fa 25 anys; María José Rodríguez Cruz i Antonio López Zurraque, membres del Drac de Sant Roc des de fa 25 anys; Rafel Lluís Rofes, Ricard Virgili Pons, Albert Viñals Blanca i Jesús Veciana Vidal, membres de Diables Voramar del Serrallo – Víbria de Tarragona, 25 anys participant a les festes de Santa Tecla; el programa Festa per a Tothom enguany també celebra 25 anys vinculat a les festes; Alícia Rubalcaba Mauri i Jordi Masip Masip, membres de la Banda Unió Musical de Tarragona, 25 anys al servei de la música festera; Aleix Herrera Simó, María Rillo Mendoza, Antonio Miguel Rillo Mendoza, Anna Aguiló Álvarez, Mónica Aguiló Álvarez i Joan Antón Aguiló Pascual, castellers dels Xiquets del Serrallo; Maribel Fontirroig Fernández, Josep M. Pascual Ferré, Pau Alujas Puigvert, Pilar Navarro Mármol, Jose Estébanez Moral, Josefina López de Arcos, Basilio López de Arcos, Josep M. Pascual Jiménez, M. Carmen Cabello Rioja, Francisco Bori Rubio i Siscu Bori Pallàs, 25 anys fent castells amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau; Albert Grau Valls, Jordi Grau Valls, Tomàs Sampietro Royo i Marga Novell Pons, 25 anys de trajectòria a la Colla Jove Xiquets de Tarragona; Emilio Garcia Salgado, Enric Guim Domenech,Josep Albert Cortada Ausin, Cuca Ferré García, Pilar Borrero Pedrola i Angel Moreno Rodríguez, castellers dels Xiquets de Tarragona; Anton Salvadó i Sedo, Ana Medina Rodriguez i Yoyi Fort Sabaté, portadors dels Nanos Vells; Cesc Tell Rosich antic graller dels Grallers Mitja Lluna i dels Bordons, actualment participa a la festa major amb el Ball dels Set Pecats Capitals; l’Anna Vergés Xirinacs fa 25 anys que participa a les festes de Santa Tecla, primer al Ball de Cercolets, després al Ball de Diables i ara a la Moixiganga de Tarragona, i, a títol pòstum, Pere Boada i Caparrós, portant del Lleó des de la seva recuperació l’any 1993.

Després d’aquest acte es procedirà a l’encesa amb el Toc de Crida i Tronada per inaugurar, oficialment, la festa major.

El mateix dilluns al matí, però, ja hi haurà molts actes com Santa Tecla als Hospitals, una iniciativa per apropar principalment als nens i nenes i persones convalescents als centres hospitalaris la festa major, en aquest cas a través dels Nanos Nous, que visitaran l’Hospital Joan XXIII, el sociosanitari Francolí i el del Llevant.