.

L'Home dels Nassos acompanyat de representants municipals al balcó de l'Ajuntament el cap d'any passat | Foto: Tarragona21

Amb l’últim dia de l’any fa la seva aparició el tradicional Home dels Nassos, un personatge mitològic català que té tants nassos com dies té l’any. Aquest personatge de les rondalles catalanes només apareix l’últim dia de l’any; en fer-se visible, apareix amb un sol nas. A l’hora d’explicar la llegenda de l’Home dels Nassos, la mainada se solia imaginar una persona estrafolària amb 365 nassos a la cara, sense tenir en compte que el dia de cap d’any és l’últim i, per tant, només li queda un nas.

Aquesta tradició està molt arrelada a ciutats d’arreu Catalunya, però en alguns casos amb petites variacions segons la localitat. El matí del 31 de desembre a Tarragona s’organitzarà una cercavila amb un capgròs que representarà l’Home dels Nassos. A partir de les 12h, des de l’interior de la Casa Balcells al Pla de la Seu, el ser mitològic català farà la seva aparició amb el seu característic nas gegant.

L'Home dels Nassos de Tarragona

Des de la plaça de la Catedral de Tarragona es dirigirà a l’Ajuntament de Tarragona travessant la Part Alta i així pujar al balcó de la façana del consistori. Des d’allà, continuarà l’itinerari per Tarragona fins arribar al Recinte Firal on visitarà el Parc Infantil de Nada.

Durant el seu passeig, l’Home dels Nassos reparteix llaminadures a petits i grans. Alguns dels infants també el solen rebre amb cares d’estranyesa i sorpresa en veure aquesta figura catalana amb un nas que quasi arriba al terra. La seva presència per cap d’any mantenen la il·lusió generada durant el Nadal i que es mantindrà fins l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags, els quals arribaran el proper 5 de gener al vespre.

AnnaMG