.

Anton Valero, a la dreta de la imatge

Anton Valero, a la dreta de la imatge

La Jornada d’avui a Expoquimia ha estat centrada per l’Assemblea anual de Feique, la Federació Espanyola de la Indústria Química. A primera hora del matí, els representants de l’AEQT que formen part de la junta directiva de Feique, encapçalats pel president de l’AEQT Jesús Loma-Ossorio, s’han unit a la reunió prèvia d’aquest organisme, que seguidament ha celebrat, també en privat, l’assemblea estatutària. Durant aquesta estona, els membres de l’Assemblea de l’AEQT han visitat l’Smart Place, on han pogut conèixer les aportacions de les diferents empreses i organitzacions.

A les 12h del migdia, i al Centre de Convencions número 5 de Fira de Barcelona, s’ha iniciat l’assemblea pública de Feique, en una sala que han omplert centenars de persones. Aquest acte ha servit per a confirmar el nomenament d’Anton Valero Solanellas, expresident de l’AEQT i president de Dow Chemical Iberica, com a nou president de la Federación de la Industria Química Española. Valero va presidir l’Associació Empresarial Química de Tarragona entre els anys 2008 i 2012, període en el qual, entre d’altres, es va celebrar l’any de la Química a Tarragona i on es va signar el Memorandumamb tots els agents de l’entorn. Aquest moment, precisament, es pot considerar el primer l’embrió de l’actual ChemMed Tarragona, el Clúster Químic de la Mediterrània.

En el discurs de presa de possessió, el nou president de Feique ha analitzat el futur del sector, pel qual ha previst un creixement que situarà les vendes, l’any 2015, en xjfres un 13% superiors a les que hi havia l’any 2008, abans de l’impacte de la crisi. Valero ha reivindicat el paper de la indústria, “les nacions més riques i sòlides del món són aquelles que posseeixen els sectors industrials més potents”, ha explicat. El president de Feique s’ha centrat en Espanya per fixar el gran objectiu d’atraure inversions productives, i tot seguit ha enumerat els valors positius dels quals disposa la química al país. En aquest apartat Valero ha tingut una menció especial per ChemMed Tarragona, recordant la capitalitat de la zona en el mapa del sud d’Europa. A la vegada, però, ha volgut incidir en la importància de reduir la factura elèctrica i l’admissió de les xarxes tancades, ja que marquen la competitivitat i, per tant, “que hi hagi demanda” ha assegurat.

El president ha conclòs el seu discurs amb contundència: “Apostem per la nostra indústria avui i assegurarem el futur”, donant el braç a tòrcer al ministre present per una col·laboració constant entre les administracions públiques i el sector privat.

L’acte ha comptat també amb els parlaments del fins avui president de Feique, Luis Serrano; el del Conseller d’Ocupació i Empresa, Felip Puig; i el del Ministre d’Indústria José Manuel Soria.

Un cop finalitzada l’assemblea, la comitiva s’ha desplaçat fins a l’’Smart Chemistry, Smart Future’, on ha visitat un a un els expositors de les noves aportacions en les quals treballa la indústria química en aquest moment. En aquest passeig final, el ministre ha parat a conèixer l’estand de ChemMed on, de la mà del president Jesús Loma-Ossorio, i acompanyat per Anton Valero, Felip Puig i la resta de personalitats, ha pogut aprofundir sobre la voluntat d’atraure noves inversions al pol químic més important del mediterrani.