.

.

TOTS 21

L’exposició es pot visitar fins al 14 de febrer al hall de l’antic hospital Sant Joan de Reus, de dilluns a divendres de 9 h a 19 h. Foto: Òmnium

Fins el 14 de març fa parada a Reus l’exposició itinerant “60 anys de lluita i compromís”, una mostra retrospectiva que repassa, a través d’imatges i textos, els seixanta anys d’història de l’entitat. Es podrà visitar al hall de l’antic hospital Sant Joan de Reus, quan continuarà la seva gira per diversos municipis catalans.

Des d’Òmnium Cultural expliquen que amb aquesta exposició es vol fer “un repàs dels moments més crucials de l’entitat, nascuda el 1961 en un moment històric marcat per la censura i la persecució de la cultura catalana. En aquell moment, afegeixen, l’objectiu era defensar i promoure la llengua i modernitzar la cultura catalana davant la persecució franquista”.

Actualment, seixanta anys després, l’entitat compta amb uns 190.000 socis —que la converteixen en l’associació cívica i cultural més nombrosa de Catalunya i una de les primeres d’Europa— “i continua treballant en la defensa de la llengua i la cultura catalanes, la cohesió social com a eix vertebrador de la societat i els drets i les llibertats de la ciutadania com el dret a l’autodeterminació”, afegeixen.

Deu anys després de la seva fundació es va crear la territorial d’Òmnium Baix Camp, que ha celebrat recentment el seu cinquantè aniversari assolint una xifra rècord d’associats i arribant als gairebé 4.000 socis.

L’exposició es pot visitar fins al 14 de febrer al hall de l’antic hospital Sant Joan de Reus, de dilluns a divendres de 9 h a 19 h.

Redacció