.

.

TOTS 21

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Jordi Solé, amb els alumnes. Foto: Cedida

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Jordi Solé Ferrando, ha assistit aquest matí a una jornada organitzada al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili on s’ha trobat amb alumnat del campus i de l’Institut Fonts del Glorieta, d’Alcover, per compartir la feina que es fa des del Parlament Europeu.

La trobada ha començat amb un debat amb l’alumnat de ciències jurídiques, concretament de l’assignatura “Institucions de dret de la UE”. En aquesta conversa l’eurodiputat ha pogut compartir amb el grup d’estudiants la seva feina al Parlament Europeu.

Els assistents s’han interessat per diversos temes com el Pacte Verd Europeu, els resultats de la Conferència sobre el Futur d’Europa, la situació de la guerra de Rússia a Ucraïna i la resposta que s’ha tingut des de la Unió Europea al llarg de la pandèmia.

La jornada ha continuat amb la inauguració de l’exposició “Lliçons per al present: Rotspanier, treballadors forçats espanyols a la II Guerra Mundial” que ha quedat exposada al Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació de la URV. Aquesta mostra ha estat promoguda per Europe for Citizens, un programa que finança projectes que tinguin com a objectiu donar a conèixer la història, els valors i la diversitat de la Unió Europea a la ciutadania.

L’eurodiputat ha afirmat que “recuperar la memòria històrica és un acte de justícia per les víctimes, però també és un acte en favor de les nostres llibertats, perquè ens fa conscients de la necessitat de defensar els valors de la llibertat, la democràcia i la justícia”. I ha afegit que “ens hem d’obligar a conèixer la part més fosca de la història europea per no repetir els mateixos errors”.

L’alumnat de l’Institut d’Alcover ha presentat l’exposició per donar a conèixer una petita part de la història de la II Guerra. I després de fer la seva intervenció, el grup d’estudiants ha pogut conèixer, gràcies a l’explicació de l’eurodiputat, com s’actua des de la Unió Europea per recuperar la memòria històrica, i els diferents processos que segueix cada estat membre per recuperar-la.