TOTS 21

L’alcalde i regidors, amb l’organitzador -el tercer per l’esquerra-, avui a Cal Bofarull. Foto: Tarragona21

L’Eternal Running dels Pallaresos suma ja més de 2.000 inscrits quan falta menys d’un mes per la seva celebració. Els organitzadors i l’Ajuntament han presentat avui més detalls de la cursa i esperen que encara s’incrementi més el nombre de participants.

Queda com una incògnita, però, el recorregut final. El punt de concentració serà Els Hostalets, a tocar de les instal·lacions del camp de futbol. Només se sap que la prova passarà per la població.

El Camp de Tarragona entrarà l’1 i 2 de juliol en el món de les curses d’obstacles divertides, aquelles on es pot competir o es pot…. no competir, disfressar-se del que un vulgui per haver de superar estrambòtics obstacles en deu quilòmetres de prova. El repte, arribar al final per rebre una medalla d’invencible.

Rubén López, el director de la cursa i inventor del model, afirma la seva aposta pels Pallaresos i desitja que el projecte tingui continuïtat els propers anys, de manera que Els Pallaresos sigui un dels circuits anuals d’un esdeveniment, l’Eternal Running Invencible, que es disputa en 26 ciutats del món. «Tot va arrencar en 2002 de manera modesta i ara ja ho disputem arreu del món».

Van ser pioners en curses tipus ‘Humor amarillo’ i per muntar la prova dels Pallaresos necessitaran 18 persones, camions tràilers i més d’una trentena de voluntaris que aportarà l’Ajuntament a partir de les entitats ciutadanes. «Hem volgut involucrar les entitats i el poble perquè s’hi aboquin», ha dit l’alcalde, Pep Nolla. L’Ajuntament busca que l’elevada participació a la prova es tradueixi en un retorn econòmic a la població.

L’Ajuntament és qui va anar a buscar la cursa a través del regidor d’Esports, Toni Tenorio. «Quatre són les raons que ens mouen: l’esport, la diversió, la solidaritat i el fet de situar Els Pallaresos en el mapa», afirma el regidor. La solidaritat neix del fet que l’empresa organitzora, Chicles de peseta, va crear una Fundació per ajudar els nens del tercer món. Té actualment una seu a Àfrica -Malawi- i part de la recaptació de les curses es dirigeix cap a ella.

La cursa tindrà lloc el 2 de juliol. La sortida serà a les 11 hores i a les 14 hores es farà el lliurament de trofeus, inclòs el de millor disfressa. Però la nit abans, a les 22 hores, se celebrarà una prova nocturna amb la meitat del recorregut i dels obstacles (5 quilòmetres i 40 obstacles).

La cursa és ideal «per als qui volen competir, però sobretot per als qui vénen a pasar-s’ho bé. Superaran proves com decàrregues elèctriques, caminar enfangats, pujar a bales de palla de sis metres d’alçada, baixar per tobogans de vuit metres…», destaca el seu director. El preu de la inscripció és de 30 euros i inclou nombrosos obsequis. És ideal per a famílies i per a grups d’amics.

L’Eternal ha creat afinitats entre els seus participants. «Molts d’ells s’han conegut en alguna cursa i coincideixen en les posteriors». El fet que sumi divertiment -prop d’un 35 per cent dels participants hi van disfressats com si fos Carnaval- i activitat física no competitiva el fan molt atractiu. «Però si es vol també es pot competir. Sempre vénen grups de participants a competir», destaca el seu director.

Més informació en aquest enllaç.