.

Bito Fuster

L’esportista tarragonina Teresa “Bito” Fuster pronunciarà el Prego de les Festes de Santa Tecla divendres, 21 de setembre, a les 18 hores al Saló de Sessions del Palau Municipal.

Bito Fuster Amades (Tarragona 28-10-1974) es va iniciar en el món de la gimnàstica rítmica al Club Gimnàstic de Tarragona, d’on actualment és vocal de la Junta Directiva, i des de molt jove (1988) va iniciar la seva carrera internacional a la selecció espanyola, on va aconseguir importants fites, com el campionat del món per equips a Atenes (1991) i a Stuttgart (1992), entre d’altres. És una de les gimnastes amb més medalles de la història de la gimnàstica rítmica espanyola. Es va retirar el 1992 després del Campionat del Món de Brussel·les.

També ha estat jugadora de Rugbi Femení de la selecció espanyola (7è lloc en el Mundial d’Amsterdam de 1988) i té més de quinze anys d’experiència professional en diferents àmbits de l’esport, com és l’organització i gestió d’esdeveniments esportius, docència universitària i entrenament.

Va participar en la redacció de la proposta tècnica de la candidatura de Tarragona com a organitzadora dels Jocs Mediterranis 2018, dels quals ha estat responsable esportiva.

És Llicenciada en Educació Física i Màster en Direcció i Administració d’Empreses.

Ha estat professora a la Universitat Ramon Llull de Barcelona i de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport EUSES Terres de l’Ebre de la URV, entre d’altres.