.

Imatge d'un dels cartells

Imatge d'un dels cartells

L’Espai Turisme acull a partir de demà dimarts 22 de juliol a les 18.30h, quan s’inaugurarà i es podrà veure fins el 7 de setembre, una mostra dels 25 cartells corresponents als 25 concursos de castells celebrats a Tarragona.

L’exposició 25 anys de Concurs. Els 25 concursos de castells a través dels seus cartells, és un viatge a través del túnel del temps que permet veure l’evolució del fet casteller des del 1932 fins als nostres dies. Recorrent la mostra, un s’adona que en aquest fil històric que separa el 1932 del 2014 no només han canviat els castells i les colles, sinó també la manera de ser entesos i, sobretot, la manera de ser projectats a l’exterior.

La mostra és un recull dels diferents cartells que han anunciat cada edició del Concurs de Castells juntament amb una crònica periodística de l’època. Des de “l’interessant experiment” amb què s’anunciava el Concurs el 1932, fins a la realitat consolidada de 2014, quan els castells són considerats un dels principals símbols del país pels valors que apleguen.

Tarragona acull enguany una nova edició del Concurs de Castells, la vint-i-cinquena. La cita, a més, arriba en el moment més àlgid que ha experimentat el món casteller en tota la seva història, amb més colles i participació que mai, i amb els castells més majestuosos que s’han pogut veure mai a la plaça de braus, avui rebatejada com a Tàrraco Arena Plaça (TAP).