.

Cartell del concurs de Focs Artificials d'enguany.

Cartell del concurs de Focs Artificials d'enguany.

La 24a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona engega aquest dimecres 2 de juliol amb quatre dies d’actuacions i amb la participació d’una pirotècnia estrangera. Precisament, l’eslovaca ‘Privatex Pyro’ oferirà, a les 22.30h des de la Punta del Miracle, el tret de sortida al concurs de focs artificials. A continuació podeu consultar el programa i tota la informació de les empreses participants.

Dimecres 2 de juliol: Privatex Pyro, Eslovàquia

Aquesta empresa eslovaca fundada l’any 1991 per Lubomir Mesar, actual director de la companyia, exporta el 90% de la seva producció al mercat europeu. Disposa d’una filial a Hongria amb la qual cosa obté una important presència als principals esdeveniments pirotècnics de l’est d’Europa. Ha participat als Concursos de Bilbao, Vitoria-Gasteiz i Pamplona. La seva presència els darrers anys a importants cites pirotècniques com el World Fireworks Championship Caput Lucis d’Itàlia o a Courchevel (França) la converteixen en una de les firmes pirotècniques mes emergents i prometedores del panorama pirotècnic europeu. És la seva primera participació al Concurs tarragoní.

Dijous 3 de juliol: Pirotècnia Martí, de Castelló

Fundada el 1868 per José Martí Usó, des dels seus inicis ha estat una empresa familiar. En l’actualitat és ja la cinquena generació la que gestiona i dirigeix l’empresa i més concretament la rebesneta del fundador Reyes Martí és qui està al front de la companyia. Participa habitualment a les mascletaes de la plaça de l’Ajuntament de la ciutat de València amb motiu de les Falles. En els darrers anys ha participat a nombrosos concursos internacionals obtenint importants distincions. El 2006 va obtenir la Conxa de Bronze al concurs internacional de Donosti. També ha guanyat el primer premi del concurs de mascletades de Vila-real el 2006 i el 2007, així com la Palmera d’or del concurs de mascletades de la festa de les Fogueres de Sant Joan, a la ciutat d’Alacant. Va ser l’empresa guanyadora del nostre concurs l’any 2009. És la seva segona participació al concurs tarragoní.

Divendres 4 de juliol: Pirotècnia Turis de València

Empresa fundada el 1984, ha reivindicat des dels seus inicis la millor tradició valenciana dels focs artificials. Amb trenta anys de trajectòria s’ha consolidat com una de les pirotècnies de referència. A partir de l’any 2000 va iniciar una important tasca de projecció internacional amb participacions en esdeveniments i concursos com els de Otawa i Calgary (Canadà), Macau (China) i Filipines. Ha guanyat els concursos de Bilbao i Blanes. Serà la seva cinquena participació a Tarragona.

Dissabte 5 de juliol: Pirotècnia Xaraiva SL d’Ourense

Aquesta empresa gallega fundada el 1960 pel pare de l’actual gerent es un dels referents de la pirotècnia al nord de la península. Actualment és capdavantera en utilitzar els més moderns i segurs procediments de fabricació, disseny i disparo d’espectacles de focs artificials sense deixar de banda l’encant de la pirotècnia més tradicional. És una companyia habitual en els grans esdeveniments i concursos pirotècnics. Ha guanyat concursos tant importants com els de Vitoria-Gasteiz, Bilbao, Burgos o Valladolid. Participa en aquesta edició del Concurs  com a guanyador de l’edició 2013 del Concurs Internacional de Focs Artificials Villa de Bilbao. Serà la seva segona participació a Tarragona.