.

Mireia Vancells participarà en una sessió oberta del Club de Lectura Adult.

L’escriptora Mireia Vancells visitarà la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils el proper 26 d’octubre a les 18 hores per participar en una sessió oberta del Club de Lectura Adult. L’escriptora parlarà de la seva darrera novel·la, “L’aritmètica del crim”, guanyadora del 7è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils – Josep Lluís Savall.

Altres activitats destacades del mes d’octubre seran les dues propostes per a inscrits al Club de Lectura Llegim Llegir el Teatre dedicades a l’obra “Els jocs florals de Canprosa” de Santiago Rusiñol, organitzades amb la col·laboració del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La primera activitat, el 17 d’octubre, serà una sessió coordinada per la directora de la Biblioteca, Rosa Ma Fusté, per comentar aquesta novel·la. La segona, el 25 d’octubre, serà una sortida al TNC per veure la representació teatral.

Per altra banda, els clubs de lectura infantil i juvenil encetaran la temporada el 26 d’octubre amb una trobada conjunta a càrrec de les bibliotecàries Rosana Andreu i Eva Ferré. També iniciarà l’activitat el Club de Lectura Fàcil, amb sessions els dies 8, 15, 22 i 29 d’octubre a les 17 hores al voltant de “El quadern de l’avi” d’Ignasi Martí. I tornaran les sessions setmanals de Llegim + per afavorir i acompanyar el procés d’aprenentatge lector millorant la dicció, els dimarts 9, 16, 23 i 30 d’octubre.

A més de les activitats habituals, aquest octubre la Biblioteca també ha programat una sessió de contes sobre diversitat familiar, dues píndoles de salut, i dos tallers de pintura amb vi dins del cicle Biblioteques amb DO.

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE L’OCTUBRE

TOTS/ES NOSALTRES

Contes per parlar i gaudir de la diversitat familiar

Dijous 4 d’octubre a les 18 h, sala d’actes del Casal/Biblioteca, espectacle de contes “Tots/es nosaltres” Contes per parlar i gaudir de la diversitat familiar, amb respecte i estimació, sense pors ni prejudicis, de forma divertida, tendra i plena de sorpreses musicals i plàstiques. A càrrec de la companyia d’espectacles “Fes-t’ho com vulguis” i amb la col·laboració del Departament de Salut, Polítiques d’Igualtat i d’Inclusió de l’Ajuntament de Cambrils.

Recomanat a partir de 4 anys.

XERRADA “SALUT, ALIMENTACIÓ I MICROBIS”

A càrrec del biòleg i divulgador científic Manuel Suárez

Divendres 5 d’octubre a les 19 h, a la biblioteca municipal,  Xerrada “Salut, alimentació i microbis” a càrrec del biòleg i divulgador científic Manuel Suárez. Activitat del programa Píndoles de Salut patrocinat per la Central de Biblioteques de Tarragona.

TERTÚLIA AMB MIREIA VANCELLS

Trobada en obert per comentar la novel·la L’aritmètica del crim

Divendres 26 d’octubre a les 19 h, a la biblioteca municipal, tertúlia amb l’escriptora Mireia Vancells per parlar de la seva darrera novel·la L’aritmètica del crim, guanyadora del 7è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils – Josep Lluís Savall, a la sessió en obert del Club de lectura adult.

Activitat per a inscrits

TALLER DE PINTURA AMB VI PER A INFANTS

Activitat per a infants

Dimarts 2 d’octubre a les 18 h, a la biblioteca municipal, Taller de pintura amb vi, activitat per a infants a càrrec de Marta Aranyó. Activitat del cicle Biblioteques amb DO i amb la col•laboració de la DO Tarragona.

Per a participar-hi caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca.

TALLER DE PINTURA AMB VI PER A ADULTS

Activitat per a adults

Dimarts 2 d’octubre a les 19.30 h, a la biblioteca municipal, Taller de pintura amb vi, activitat per a adults a càrrec de Marta Aranyó. Activitat del cicle Biblioteques amb DO i amb la col·laboració de la DO Tarragona.

Per a participar-hi caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca.

CLUB DE LECTURA FÀCIL

Trobada setmanal del club de lectura fàcil per a parlar sobre la lectura escollida

Dilluns 8, 15, 22 i 29 d’octubre a les 17 h, a la biblioteca municipal, sessió dedicada a llegir i a comentar El quadern de l’avi, d’Ignasi Martí, amb la coordinació de Pilar Febas.

Per a inscrits al club.

LLEGIM+

Sessions setmanals que afavoreixen i acompanyen el procés d’aprenentatge lector millorant la dicció

Dimarts 9, 16, 23 i 30 d’octubre de 17.30 a 18.15 h, a la biblioteca municipal, taller per a alumnes de 3r de primària en el que els nens i nenes llegeixen llibres en veu alta, per torns i també es treballa la dicció, l’entonació i la comprensió lectora.

Per assistir-hi caldrà inscriure’s prèviament.

TALLER DE PLANIFICACIÓ DE MENÚS SALUDABLES

A càrrec del del Dr. Rafel Balanzà de la Unitat de Nutrició Humana, FMCS –  Reus URV

Dilluns 15 d’octubre de 18.30 a 20.30 h, a la biblioteca municipal,  Taller de planificació de menús saludables a càrrec del Dr. Rafel Balanzà de la Unitat de Nutrició Humana, FMCS –  Reus URV. Activitat del programa Píndoles de Salut patrocinat per la Central de Biblioteques de Tarragona.

Per assistir-hi caldrà inscriure’s prèviament.

LLEGIR EL TEATRE, CLUB DE LECTURA

Trobada per a comentar Els jocs florals de Canprosa, de Santiago Rusiñol

Dimecres 17 d’octubre a les 19 h, a la biblioteca municipal, sessió dedicada a comentar l’obra de teatre Els jocs florals de Canprosa, de Santiago Rusiñol, amb la coordinació de Rosa Ma Fusté. Activitat per adults amb inscripció prèvia.

“L’escàndol que va provocar aquesta paròdia dels Jocs Florals l’any 1902 va ser excepcional. L’obra denunciava l’idealisme exaltat d’un certamen que s’havia convertit en vehicle propagandístic del nou catalanisme, i posava de manifest la gravetat de les nombroses tensions que recorrien la societat catalana. Un segle després, la lucidesa de Santiago Rusiñol encara ens interpel·la… en forma de musical esbojarrat.

La comèdia es va estrenar en un context de forta crispació social, marcada pel recent empresonament de centenars de líders sindicals i de polítics destacats com Prat de la Riba. La polèmica es va aguditzar quan el govern central va suspendre els autèntics Jocs Florals de Barcelona per una xiulada a la bandera espanyola, i en canvi va protegir amb policies els espectadors que assistien als teatrals de Canprosa.”

Projecte fruit de la col·laboració entre el Teatre Nacional de Catalunya i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

JOCS FLORALS DE CANPROSA (TROBADA AL TNC)

Trobada del club de lectura per veure l’obra de teatre al Teatre Nacional de Catalunya

Dijous 25 d’octubre a les 17 h, al Teatre Nacional de Catalunya, trobada del Club de lectura Llegir el Teatre per veure la representació teatral de Els jocs florals de Canprosa, de Santiago Rusiñol, amb la coordinació de Rosa Ma Fusté. Activitat per adults amb inscripció prèvia.

“L’escàndol que va provocar aquesta paròdia dels Jocs Florals l’any 1902 va ser excepcional. L’obra denunciava l’idealisme exaltat d’un certamen que s’havia convertit en vehicle propagandístic del nou catalanisme, i posava de manifest la gravetat de les nombroses tensions que recorrien la societat catalana. Un segle després, la lucidesa de Santiago Rusiñol encara ens interpel·la… en forma de musical esbojarrat.

La comèdia es va estrenar en un context de forta crispació social, marcada pel recent empresonament de centenars de líders sindicals i de polítics destacats com Prat de la Riba. La polèmica es va aguditzar quan el govern central va suspendre els autèntics Jocs Florals de Barcelona per una xiulada a la bandera espanyola, i en canvi va protegir amb policies els espectadors que assistien als teatrals de Canprosa”.

Projecte fruit de la col·laboració entre el Teatre Nacional de Catalunya i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

CLUB DE LECTURA INFANTIL I JUVENIL

Primera trobada de la nova temporada dels clubs de lectura infantil i juvenil

Divendres 26 d’octubre a les 18 h, a la biblioteca municipal, trobada conjunta dels Clubs de lectura infantil i juvenil per a presentar la nova temporada de l’activitat i l’entrega de la propera lectura a càrrec de Rosana Andreu i d’Eva Ferré.

Activitat per a inscrits.