.

.

TOTS 21

Jordi Tiñena va nèixer a Barcelona l’any 1955.

Havia nascut a Barcelona però s’havia guanyat el cor dels tarraconins. L’escriptor Jordi Tiñena ha mort aquest divendres a l’edat de 62 anys. Doctor en filologia catalana, llicenciat en filologia hispànica i catedràtic d’educació secundària, va treballar durant molts anys a l’Institut públic de CampClar.

Era autor de novel·les com ‘Mort a Menorca’, ‘Un dia a la vida d’Ishak Butmic’, ‘Els vespres de don Magí Castellarnau’, ‘La dona del grill’, ‘El comediant de Perpinyà’, ‘Dies a la ciutat’ i ‘L’ombra del coronel’, i va rebre diversos premis, com el Ciutat d’Alzira (1994), el Premi de Narrativa Pin i Soler (1999, el Premi Tarragonès de Creació (2015) i el Premi Enlaira a la Trajectòria (2016).

Amb finalitats educatives, havia realitzat versions al català modern d’obres clàssiques medievals, entre elles, es troben Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, Curial i Güelfa, l’Spill, de Jaume Roig i Lo Somni, de Bernat Metge.

Només conèixer la notícia, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha mostrat el seu reconeixement a la figura personal i professional de Tiñena per mitjà d’una piulada. “Trist, molt trist per la mort de Jordi Tiñena, un referent de la cultura de la nostra ciutat. Totes les pèrdues costen d’assumir, però aquesta ho serà molt. A la seva edat li quedaven encara molts projectes per dur a terme. Perdem un gran escriptor i un gran amic”.

L’institut de Campclar de Tarragona també ha expressat el seu condol. “Gran escriptor, gran professor i gran persona. Perdem un referent. Descansi en pau”, han manifestat des del centre.