.

Aquesta setmana es va fer la primera activitat a la Plaça Major per observar en directe l’eclipsi de sol. Foto:: Cedida

Aquest curs els nens i nenes de l’Escola Serra de Prades han apadrinat el cel fosc. La proposta permetrà treballar el cel com a element patrimonial per conèixer-ne els elements més importants al llarg de tot el curs.

Aquesta setmana es va fer la primera activitat a la Plaça Major per observar en directe l’eclipsi de sol. Per dur a terme l’activitat es van utilitzar diverses tècniques d’observació, al mateix temps que els guies del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades anaven explicant aquest fenomen astronòmic. L’activitat va ser compartida amb els pradencs i pradenques que s’hi van acostar i va ser retransmesa en directe per TV3.

Un dels objectius és oferir als nens i nenes unes activitats d’aprenentatge basades en metodologies globalitzadores que parteixen del context més proper per aprendre de manera vivencial. Per altre costat, la pretensió va encaminada a que els nens i nenes de Prades i Capafonts puguin conèixer el cel, per valorar-lo, estimar-lo i protegir-lo.

El projecte es desenvoluparà amb l’aliança del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades, que assessoraran i acompanyaran en la part més científica de la programació, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Prades.

La zona de Muntanyes de Prades i Serra de Montsant ha rebut una doble certificació gràcies al seu cel nocturn, d’una banda la certificació de Destinació Turística Starlight i de l’altra, la d’Espai de Medi Nocturn Protegit, que concedeix la Generalitat.

Redacció