.

Sota el títol ’10 anys fent escola Sòcrates Educa’, l’acte, celebrat el passat divendres dia 17 al Fòrum de l’escola, va ser inaugurat pel director de la Fundació EIC, Jaume Vilella. Foto: Cedida

L’Escola Internacional del Camp arriba enguany al seu desè curs en funcionament i ho ha volgut celebrar amb un acte institucional, que ha comptat amb la participació d’alumnat, staff, famílies, Patronat i autoritats del territori. Sota el títol ’10 anys fent escola Sòcrates Educa’, l’acte, celebrat el passat divendres dia 17 al Fòrum de l’escola, va ser inaugurat pel director de la Fundació EIC, Jaume Vilella. En el seu parlament, Vilella va voler agrair el suport rebut a tota la comunitat educativa, staff, alumnat i famílies, a més del Patronat, l’Ajuntament de Salou, el Departament d’Ensenyament, les empreses i els donants privats, entre d’altres.

Tot seguit va arribar el torn del president de la Fundació EIC, Gabriel Ferraté, que es va mostrar orgullós de veure com estudiants de cinc promocions ja estan en universitats i treballant arreu del món. Ferraté va destacar que “més del 50% dels nostres estudiants estan en universitats de fora i el 100% d’ells en els projectes que s’havien proposat”. El director del Serveis Territorials del Departament d’Eduació de Tarragona, Joan Manel Audí, i l’alcalde de Salou, Pere Granados, van tancar els parlaments.

La part lúdica de l’acte va arribar amb l’actuació de l’alumnat de 5è de primària, la lectura de la història “Un viatge singular, del Camp de Tarragona al món” a càrrec d’estudiants de batxillerat i una actuació musical amb veu i piano. L’acte es va clausurar amb una tronada de final de festa.

Èxit i consolidació del model educatiu Sòcrates Educa

Des que l’EIC va començar la seva vida, el creixement del projecte ha estat tant quantitatiu com qualitatiu. A nivell qualitatiu, els resultats pedagògics i acadèmics del model educatiu, Sòcrates Educa, han quedat demostrats. No només parlem de notes mitjanes de batxillerat i selectivitat per damunt de la mitjana nacional i a nivell de les millors mitjanes mundials, sinó que l’alumnat aconsegueix anar al destí universitari desitjat. Destaca el fet que la meitat dels estudiants escullen universitats de fora de l’Estat espanyol, fruit de la mentalitat internacional i oberta i del domini que tenen dels tres idiomes més parlats del món (anglès, espanyol i xinès).

Pel que fa a la qüestió quantitativa, l’EIC va néixer amb la mentalitat de ser una escola de dues línies, de P1 fins a batxillerat, i que ha anat creixent sostingudament amb alumnes de diferents procedències. Actualment, compta amb estudiants de més de 50 municipis del sud de Catalunya i més de 40 nacionalitats diferents. Més del 50% de la població de l’escola ha vingut de fora de Catalunya i l’Estat espanyol, fet que li aporta una important riquesa multicultural.

L’objectiu de la Fundació per als propers anys és continuar fent créixer el model educatiu Sòcrates Educa per a què més alumnes se’n puguin beneficiar fins arribar a omplir les dues línies de P1 a Batxillerat. A més, vol fer més accessible aquest model. De fet, hi ha altres organitzacions socials i educatives que s’hi han interessat i han demanat possibles línies de col·laboració que s’estan estudiant. Així, després d’una primera fase on la mirada estava posada en el Camp de Tarragona i en l’escola, en comença una segona on la mirada es dirigeix a un model educatiu que ha madurat i resulta atractiu per a moltes altres entitats que ara demanen col·laboracions.

Redacció