.

.

TOTS 21

Un total de 758 alumnes de P5 han participat en el programa “Les escoles al Conservatori”. Foto: Cedida

L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona obre les seves portes als centres escolars de la demarcació amb el programa “Les escoles al Conservatori” amb l’objectiu de potenciar les activitats musicals entre els més petits.

Durant els mesos de gener i febrer 758 alumnes de P5 de setze escoles de la demarcació visiten l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. Aquesta organitza una activitat que dura tot un matí per treballar l’educació musical. El taller està dinamitzat per un professor del conservatori i dos alumnes de Grau Professional i s’estructura en tres blocs.

En el primer bloc representen el conte ‘El carnaval dels animals’, una obra de Camille Saint-Saëns, amb diferents instruments i la música descriptiva d’alguns animals. Seguidament, a partir dels animals, es presenten les famílies d’instruments, on s’expliquen les parts d’aquests i com es toquen. Per últim, mostren als alumnes d’infantil que qualsevol pot fer música, i tots junts canten tres cançons amb els instruments que han intervingut en l’espectacle.

L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona fa anys que realitza aquest projecte. Aquest té l’objectiu d’apropar els infants a un centre d’estudis musicals i que coneguin els instruments de forma lúdica, d’aquesta manera tenen l’oportunitat de conèixer els instruments de l’orquestra simfònica.

En els últims anys han tingut una resposta massiva i encoratjadora dels centres escolars que els ha permès consolidar el projecte.