.

Imatge d’una de les jornades del curs de manipulació d’aliments organitzat per l’Escola d’Adults Municipal

Imatge d’una de les jornades del curs de manipulació d’aliments organitzat per l’Escola d’Adults Municipal

L’Escola d’Adults Municipal ‘Mediterrani’ tanca les seves portes fins al setembre, -quan s’iniciïn les noves matriculacions-, i realitza un balanç molt positiu del curs que finalitza. En total, 359 alumnes s’han beneficiat d’algun dels 23 cursos impartits al servei municipal en els diferents àmbits: tallers, formació bàsica, formació especialitzada, dinamització social i cursos externs.

El 39% de les persones inscrites a l’escola, 140 alumnes, va optar per fer un curs de formació bàsica, preparació per al certificat d’Educació Secundària Obligatòria, 37 alumnes; llengua per a estrangers, 25; català d’acollida, 31; expressa’t en català, 30 alumnes; o alfabetització i neolectura, 17.

Pel que fa a la formació especialitzada s’ofereixen cursos d’anglès a diversos nivells, informàtica, ofimàtica i alfabetització digital per a la gent gran. El 22% dels alumnes, 79 persones, van impartir un o varis d’ells.

Seguint les preferències dels alumnes, en tercer lloc es troben els cursos de dinamització social, amb el 18% dels inscrits, com són les activitats de pintura, esport, edició de vídeo, cine fòrum i el grup Roda Verda.

Per altra banda es van organitzar dues sessions d’un taller de manipulació d’aliments en les quals es van omplir totes les places disponibles fins a 51 alumnes inscrits, i es va generar una llista d’espera per a una propera convocatòria durant el curs vinent. Higenia, una empresa de formació del Vendrell, va ser l’encarregada d’impartir ambdues jornades.

A més dels cursos que són dissenyats pel personal de l’Escola d’Adults Municipal, s’organitzen altres activitats que són portades a terme per diverses entitats locals i que es gestionen des de la pròpia escola com són el patchwork, la mitja, la punta de coixí, les sevillanes i el curs de ceràmica. Aquestes activitats agrupen un total de 26 persones.

L’escola ‘Mediterrani’ té en plantilla a tres professores que imparteixen diverses activitats formatives, entre elles la seva directora, Sílvia Virgili, i compta amb la col·laboració de vuit voluntaris que es dediquen a la formació especialitzada i als cursos de dinamització social a més d’un professor del departament de Joventut de la Generalitat que imparteix dues classes.

El regidor de Cultura, Llorenç Miró, s’ha mostrat molt satisfet davant les dades presentades assegurant que “són el resultat de la bona feina realitzada, tant per part dels tècnics com dels professors, dels quals s’ha de destacar la tasca que realitzen aquells que presten els seus coneixements i el seu temps de forma desinteressada. En la nostra opinió la tasca de l’escola sobrepassa la vessant cultural i docent i s’ha estès a la social i integradora. Ens trobem en el bon camí i donem cobertura a les necessitats que la ciutadania ens planteja”.

Pel que fa al nou curs escolar, les matriculacions del qual s’iniciaran a partir de l’1 de setembre, l’Escola d’Adults ‘Mediterrani’ ja ha publicat el programa d’activitats que, tenint en compte l’èxit aconseguit, seguirà la mateixa línia que el curs passat tot i que s’han programat noves activitats formatives com són l’anglès per a hostaleria, un curs de processador de textos, de full de càlcul i presentació digital, així com una nova edició del curs de manipulador d’aliments.