.

Imatge de la passada edició. Foto: Mare Terra Fundació Mediterrània

Mare Terra Fundació Mediterrània organitza un any més amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV) les Jornades Científiques, que com és habitual se celebraran a la sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona. L’esdeveniment, que es durà a terme el dijous 15 de novembre, ja s’apropa al centenar d’inscrits. La 26a edició de les Jornades Científiques es titula ‘Economia circular: utopia i realitat’, ja que el debat se centrarà en aquesta estratègia global que aposta per reaprofitar els recursos al màxim mitjançant la reutilització, el reciclatge i la reducció.

Els ponents que impartiran xerrades a partir de les 10 hores del matí seran Juan Antonio Duro (Universitat Rovira i Virgili), Santiago Castellà i Cristina Guillen (ambdós de Tarragona Smart Mediterranean City), Anna Pérez (Institut de Recerca en Tecnologia Agroalimentària –IRTA-) i Xavier Ribera (BASF). Per la tarda, a partir de les 15:30 hores, se celebrarà una taula rodona titulada ‘Els residus i l’economia circular’ en la qual hi participaran Armengol Grau (director gerent de Sirusa), Joan Griñó (president de Griñó Ecologic) i Albert Vilalta (director adjunt de SUEZ). Durant la jornada es tractaran temes com l’economia circular enfocada en la industria agroalimentària, l’adaptació de la indústria química a aquesta estratègia o com es poden beneficiar les ciutats (i els seus habitants) de l’economia circular.

Les persones que desitgin informació per apuntar-se a les XXVI Jornades Científiques poden trucar al telèfon 977 551 300 o escriure un correu electrònic a educa@mare-terra.org. El preu del curs és de 25 euros, però és gratuït per a estudiants i persones que estiguin apuntades a l’atur.

El president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha assegurat que “és un orgull que les nostres Jornades Científiques s’hagin consolidat d’aquesta forma. Ja són vint-i-sis anys consecutius duent-les a terme, i això demostra que tenen un grau molt alt d’interès per als estudiants del territori”. Juárez ha afegit que “enguany parlarem sobre economia circular perquè és un tema que està de moda i pensàvem que hi hauria  moltes persones interessades. I no ens hem equivocat, perquè el ritme d’inscripcions ha estat molt alt i un any més comptarem amb una gran assistència”.