TARRAGONA 21

Les fortes ratxes de vent que bufen aquest matí a Creixell, han provocat la caiguda d’un arbre al camí de darrera l’església sense provocar danys. Foto: Ajuntament Creixell

Les ventades han provocat 7 ferits de poca gravetat arreu de Catalunya per la caiguda d’arbres i objectes diversos. L’accident més greu a la demarcació de Tarragona corresponia fins a mitja tarda a Vila-seca, on la caiguda d’un ferro ha ferit 2 persones de poca gravetat que han estat evacuades al Joan XXIII i a l’Hospital de Sant Pau. Del total de 261 trucades rebudes pel 112, 69 procedeixen del Baix Llobregat, 37 del Barcelonès i 34 del Tarragonès. Els Bombers han atès 115 avisos entre les 8 i les 13 hores d’aquest divendres.

Més enllà dels ferits a Vila-seca, una dona ha resultat ferida de poca gravetat per la caiguda d’un arbre a Lleida. A més, un accident laboral a Gavà, amb un cop amb una fusta, ha deixat un ferit de poca gravetat (Hospital de Viladecans). També a Vilafranca del Penedès hi ha un ferit lleu per caiguda de branca evacuat a l’hospital de l’Alt Penedès, un altre per la caiguda d’un para-sol a Barcelona (Vall d’Hebron) i un altre a Castellar del Vallès, en aquest cas menys greu (Parc Taulí).

Protecció Civil va activar aquest dijous en fase d’alerta el pla d’emergències Ventcat per les fortes ventades, que poden superar els 70 km/h. De moment, el Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de ratxes de 114,5 km/h a Portbou (Alt Empordà); 95 al Perelló (Baix Ebre); 94,7 a Montsec d’Ares (Pallars Jussà); 61,6 a la Zona Universitària de Barcelona, i 77,4 a Castellnou de Seana (Pla d’Urgell).

ACN