.

.

TOTS 21

L’alcalde i els directors de TVE, TV3 i TAC 12, en un moment de la roda de premsa d’aquest matí.

Les televisions públiques del país oferiran un gran cobertura dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Així s’ha ratificat aquest dijous en una reunió, presidida per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb el director de TV3, Vicent Sanchis; el director de Televisió Espanyola, Eladio Jareño, i el director de Tac12, Xavier Abelló. La reunió ha servit per concretar diferents aspectes operatius dels convenis signats l’any 2016 amb Ràdio Televisió Espanyola i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, al qual s’afegirà en breu un nou conveni amb Tac 12 i La Xarxa.

El compromís de les ciutats seus amb el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis estipula que s’han de retransmetre per televisió les cerimònies d’inauguració i clausura, a més de les finals de les competicions per equips. El programa de treball amb què s’està treballant supera, amb escreix, aquests requisits. D’aquesta manera Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya s’encarregaran de la producció de la senyal, en alta definició, i la retransmissió d’altres competicions esportives com natació, atletisme i gimnàstica artística, entre molts d’altres. Per la seva banda, Tac12 i La Xarxa afegiran la producció de la senyal i retransmissió d’altres esports, majoritàriament als municipis seus dels Jocs.

A més, tots tres operadors televisiu s’han compromès a que els Jocs Mediterranis i Tarragona estiguin presents durant les setmanes prèvies a la competició durant les seves programacions regulars, que tindran desplegaments especials a mesura que s’acosti la data del 22 de juny, dia de la cerimònia d’inauguració.

En l’atenció als mitjans posterior a la reunió, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat “el compromís exemplar i la voluntat de cooperació dels tres operadors televisius, en unes condicions no sempre fàcils”, ja que “uns Jocs Mediterranis no tenen sentit sense una gran programació audiovisual”.

Per la seva banda, el director de Televisió Espanyola, Eladio Jareño, ha recordat que “qualsevol esdeveniment necessita escalfar motors i per aquest motiu la programació regular de Televisió Espanyola s’impregnarà dels Jocs durant les setmanes prèvies”. En aquest sentit, Jareño ha anunciat la preparació dels ‘Looneys de Llegenda’ amb l’aparició de la mascota Tarracvs a Clan TV amb voluntat de composar una cançó que esdevingui viral i la presència dels Jocs Mediterranis al programa ‘Saber y Ganar’. Alhora, el magazin ‘España en directo’ també visitarà Tarragona per ambientar el període anterior a aquest esdeveniment esportiu.

Al seu torn, el director de TV3 Vicent Sanchis ha posat èmfasi en “el treball conjunt, l’interès social i el servei públic”, i ha remarcat que els Jocs Mediterranis són “una magnífica oportunitat per parlar d’esports, dels valors als quals estan associats i de Tarragona”.

En la mateixa línia s’ha expressat el director de Tac 12, Xavier Abelló, qui ha avançat alguns detalls de la cobertura televisiva amb què estan treballant: “Durant els dies dels Jocs emetrem gairebé un ‘Canal Olímpic’, en què combinarem les retransmissions de les competicions esportives tant en directe com en diferit, i en què Tac 12 i la Xarxa se centraran especialment en els municipis seus”.

Pel que fa als canals específics per on es podran seguir els Jocs, Teledeporte, Canal Internacional de TVE i Esports 3 són alternatives de programació, en un moment en el que està assegurada l’emissió en directe tant dels actes d’inauguració i clausura, si bé s’està a l’espera de concretar horaris per determinar els espais d’emissió.