.

La llera de l'Ondara al seu pas per Sant Antolí, plena de vegetació arrossegada per la riuada del primer cap de setmana d'agost

La llera de l'Ondara al seu pas per Sant Antolí, plena de vegetació arrossegada per la riuada del primer cap de setmana d'agost. Foto ACN

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha xifrat en 136.700 euros els danys ocasionats en cinc cursos fluvials de la Conca de Barberà, l’Urgell i la Segarra durant les riuades del primer cap de setmana d’agost. Tècnics de l’ACA van dur a terme inspeccions entre els dies 4 i 5 d’agost per avaluar els desperfectes a les lleres i n’han elaborat un inventari dels danys al sistema fluvial. Aquest informe s’ha traslladat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), administració competent en aquesta zona, perquè actuï al respecte. La Generalitat fa una proposta d’actuació per recuperar les lleres i netejar-les de vegetació i residus.

Les inspeccions s’han focalitzat en els cursos fluvials més afectats: el riu Corb al seu pas pels municipis de Belianes, Maldà, Sant Martí de Riucorb, Guimerà, Nalec, Ciutadilla -tots d’ells a l’Urgell-, Llorac i Vallfogona de Riucorb -a la Conca de Barberà-; riu Ondara al seu pas per Ribera d’Ondara -comarca de la Segarra-; riera de les Hortes, barranc de la Canal i barranc de les Codines al seu pas per Conesa -Conca de Barberà.

En el seu informe, els tècnics han precisat la necessitat de dur a terme deu actuacions, pressupostades en més de 136.700 euros i que consistirien en la neteja i la retirada de vegetació morta i residus, l’adequació morfològica de la llera i la recuperació de les lleres afectades.