.

.

TOTS 21

Maria Jesús Sequera

Maria Jesús Sequera

La senadora del PSC per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha alertat avui “del descens continuat” del nombre de dispositius de seguiment telemàtic a persones condemnades per violència de gènere a la demarcació de Tarragona. “En concret, durant l’any passat el nombre de dispositius de seguiment es va reduir en un 20% a les nostres comarques en relació a les dades de 2013”.

Així mateix, també durant l’any passat el nombre de trucades al telèfon d’atenció per violència de gènere 016 va caure un 16% a la província de Tarragona, mentre que el nombre d’usuàries del servei telefònic d’atenció i protecció per violència de gènere ATENPRO ho va fer en un 5%.

Segons ha subratllat la senadora socialista, “per desgràcia, aquest descens no suposa una reducció de la xacra de la violència masclista a la nostra societat sinó que és conseqüència directa de les retallades que també aquí, de manera absolutament irresponsable, ha executat el Govern del PP.”

En aquest sentit, Sequera ha denunciat que la reducció del pressupost destinat a impulsar polítiques per eradicar la violència de gènere ha caigut en més d’un 30% des de que Rajoy és president del Govern.

“És esperpèntic que mentre se sacseja cada dia el discurs de la “milagrosa” recuperació econòmica i s’afirma que estem creixent més que Alemanya, al mateix temps, es continuïn reduint les partides destinades a lluitar contra la violència de gènere dels pressupostos generals de l’Estat. Però com és possible aquest contrasentit? Per als i les socialistes un tema tan important com aquest no admet cap retallada, ni tan sols d’un cèntim d’euro. Aquí estem parlant de la vida de les dones, de la vida, literalment!”