TOTS 21

Aquestes mascaretes corresponen a les prop d’1,4 milions de mascaretes que van sobrar del lot que el Govern espanyol va enviar a Catalunya. Foto: Cedida

Les dues residències de gent gran de Roda de Berà, Barà Bahia i Mirador de Barà, van rebre ahir a la tarda dos lots de 800 i 1.800 mascaretes, respectivament, per ser utilitzades pels professionals dels centres.

Aquestes mascaretes corresponen a les prop d’1,4 milions de mascaretes que van sobrar del lot que el Govern espanyol va enviar a Catalunya per distribuir els dies 14 i 15 d’abril entre els usuaris del transport públic. El Comité Tècnic del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya va decidir que aquestes mascaretes que no s’havien repartit entre la població es destinessin a totes les residències de Catalunya, públiques i privades.

Els encarregats de fer la recollida a Tarragona i de la seva distribució a ambdós centres va ser Protecció Civil, acompanyats per agents de la Policia Local.

Pantalles protectores

La residència Barà Bahia ha rebut aquest matí un lot de 10 pantalles protectores, que han estat lliurades per Protecció Civil. Aquestes pantalles corresponen a les 90 que la Policia Local ja ha distribuït fins al moment, a través de la col·laboració desinteressada de Makers Banyeres del Penedès, una inciativa promoguda per l’enginyer Manuel Rodríguez que, amb la col·laboració d’altres veïns, enginyers, dissenyadors, professors i experts en impressió 3D, les fabrica de forma altruista i les dóna a cossos policials i a associacions de Protecció Civil.

La Policia Local ja ha fet diferents comandes i les ha lliurat a molts establiments del municipi que les van sol·licitar, així com al centre de dia Marinada, a Protecció Civil o a la Brigada Municipal.

A banda d’aquestes, el cos policial va aconseguir 25 pantalles protectores més que també van ser lliurades a persones o col·lectius que les necessitessin.

Segons ha assegurat el cap de la Policia Local, Joan Pie, encara han d’arribar 77 pantalles més, 50 de les quals seran destinades a la residència Mirador de Barà.

Si algun establiment comercial del municipi necessita pantalles pot posar-se en contacte amb la Policia Local, al 977 65 77 00.