.

.

TOTS 21

Les regidores de la CUP Eva Miguel i Inés Solé. Foto David Aymerich

Seguint la línia les darreres festes tarragonines, i donant compliment a una moció que vam presentar la CUP, enguany el balcó de l’Ajuntament torna a estar obert a la població a través d’un sorteig. Des de l’àrea de Relacions Ciutadanes del consistori s’ha establert que tots el càrrecs electes poden gaudir del privilegi, com a càrrecs públics, de ser presents a la balconada.

La CUP, afirmen en un comunicat de premsa, “sempre ens hem mostrat contràries a aquestes pràctiques, sobretot en el context d’actes culturals i festius, on les entitats i la població han de ser les protagonistes”. És per aquest motiu que, un any més, tant l’Eva Miguel com la Inés Solé han renunciat a aquestes invitacions i han sol·licitat que siguin utilitzades per ampliar el número de llocs disponibles pels tarragonins i tarragonines dalt del balcó principal de l’Ajuntament.

En relació als actes religiosos relacionats amb les festes, “la CUP recordem que sempre hem demanat que els consellers i conselleres no participin en funció del seu càrrec en els actes religiosos de la Festa Major i, si les seves creences els porten a fer-ho, ho facin com a ciutadanes i ciutadans que són, no com a representants de la institució municipal. És per aquest motiu que les conselleres Miguel i Solé no participaran com a càrrecs públics en cap acte religiós i, si hi volen participar, serà a títol personal”.

Redacció