.

Totes les colles castelleres han completat els Pilars Caminant aquest migdia, en un dels actes que aixequen més sentiment i esglai entre els milers d’assistents que es donen cita a la plaça de la Font per acomiadar oficiosament les festes de Santa Tecla. Les emocions contingudes un cop els xiquets eren aixecats cap el balcó de l’Ajuntament i l’esclat d’aplaudiments que alleugereixen la tensió al finalitzar l’ascensió i certificar una actuació impecable han tingut avui diverses lectures.

La més celebrada ha estat la intervenció de la colla dels Xiquets del Serrallo, que no s’han pogut estar de cantant a ple pulmó el 23 (el número de vegades que de manera ininterrompuda han completat el recorregut de 410 metres que s’inicia a les escales de la Catedral).

Moment en el què els serrallencs recorden a Carme Forcadell,.

Carme Forcadell ha agraït el detall de la colla serrallenca amb un tuit al seu compte.

Els de la camisa blava també han recollit la simpatia de la immensa majoria de la plaça de la Font en mostrar una banderola reclamant la llibertat de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. Res de nou perquè ja havien anunciat que la política actualment empresonada havia acceptat l’oferta d’exercir de padrina de la colla per aquest acte. A més, la Colla de Sant Pere i Sant Pau continua enamorant amb el seu pas ràpid.

La jornada s’ha iniciat amb la diada castellera de la Mercè a la plaça de les Cols, amb la participació de les quatre colles de la ciutat, que s’ha tancat amb el 4d8 i el 2d7 dels Xiquets; el 3d8 i el 4d8 de la Jove; el 3d7 i el 4d7 dels Xiquets del Serrallo i el 3d8 i el 4d7 de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau.

Imatge de la diada de la Mercè. Foto: Fabian Acidres

Podeu consultar una comipleta galeria d’imatges de la jornada clicant aquí.