.

Imatge d’aquest matí. Foto: Tarragona 21

El mes de setembre de l’any passat un camió s’encastava per culpa del mal funcionament dels frens contra la barana de la Baixada de la Misericòrdia i queia al carrer del Trinquet Vell sense provocar víctimes d’autèntic miracle. L’accident donava inici a un d’aquells episodis de provisionalitat de llarga durada als que Tarragona està tan acostumada i que tenia per objectiu restaurar-la en el seu estat original. L’aixecament d’un mur de formigó va servir per garantir la seguretat i, també, per obrir un spin-off a la política local i a les xarxes socials on es debatia quan es tardava en posar i esborrar pintades reivindicatives de tot signe i color.

A partir d’avui tot l’episodi queda arxivat perquè, finalment, operaris de l’ajuntament han iniciat la feina per restituir una còpia de la barana de ferro original. Uns treballs que, segons avançava aquest matí el tinent d’alcalde responsable d’Espais Públics, José Luis Martín, tindran una durada de dos mesos. S’enderrocarà la paret existent, se cimentarà, i es posarà la pedra nova i l’ancoratge. Finalment, es col·locarà la nova barana.

Martín afirmava que tot el paperam administratiu i de permisos ha estat el motiu de la demora, i que si bé estava enllestit el passat mes de setembre, es va decidir esperar fins al final de les Festes de Santa Tecla per no entorpir els actes i les celebracions.

J.Siré