.

Les obres que es podran contemplar a l’exposició són, principalment, reproduccions d’edificis emblemàtics de Torredembarra. Foto: Cedida

La Sala Lluís d’Icart serà seu, des del proper 30 d’agost i fins al 19 de setembre, d’una mostra de maquetes de l’artista torrenc Antoni Sastre Ribas. La inauguració tindrà lloc el mateix 30 d’agost a les 19 hores.

Antoni Sastre va néixer a Tarragona l’any 1934, als nou anys però es va traslladar a viure a la Torre. El dibuix i la pintura han estat sempre les seves aficions predilectes, disciplines que ha après de forma autodidacta i de les quals Torredembarra en conserva un bon testimoni, ja que els seus esgrafiats es poden admirar en diferents façanes de la vila.

Les obres que es podran contemplar a l’exposició són, principalment, reproduccions d’edificis emblemàtics de Torredembarra, com l’Església de Clarà, Cal Bofill, la Torre de la Vila, la font de la Plaça i el Molí de Vent. Les maquetes locals es complementaran amb altres miniatures que reprodueixen indrets singulars com l’Església de Sant Climent de Taüll, l’Església de l’Assumpció de Bossòst o el Monestir de Ripoll, així com models de construccions pròpies de la Tàrraco romana, com el Pont del Diable, l’Arc de Berà i la Torre dels Escipions. Altres de les obres que s’exposaran, com La Masieta, La Sínia o La barraca de pedra seca, han sigut creades sense seguir cap model, fruit de la inspiració de l’artista.

Dues de les maquetes que conformen l’exposició, concretament les miniatures del Monestir de Ripoll i de Sant Climent de Taüll, fan la seva útlima parada a la Sala Lluís d’Icart abans de ser cedides definitivament, per part del propi artista i en finalitzar l’exposició, a les respectives localitats de Ripoll i Taüll.

L’any 2009, Antoni Sastre va fer donació d’algunes de les seves obres a l’Ajuntament de Torredembarra, maquetes que es poden veure de forma permanent a diferents punts de l’edifici del Castell.

L’horari de visita de l’exposició, que presenta la Regidoria de Cultura, és dimecres, dijous i divendres, de 17 h a 20.30 h (accés pel Pati del Castell), i dissabtes, d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h (accés pel Camí de l’Era).