TOTS 21

Catifa desinfectant a l’entrada de la llar d’infants Patufets. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha reobert les dues llars d’infants municipals avui dimecres 1 de juliol, amb l’aforament limitat i seguint escrupolosament les mesures d’higiene i de seguretat establertes pel Departament d’Educació de la Generalitat, per evitar la propagació de la Covid-19. Tenint en compte les superfícies disponibles en aquests centres educatius, el consistori ha ofert 7 places a les famílies amb alumnes de P-1 i P-2 matriculats aquest curs a la Llar d’Infants Patufets de Vandellòs; i 20 places a les famílies amb alumnes de les mateixes edats matriculats a la Llar d’Infants Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant. En cap cas, hi podran assistir els alumnes de 0 a 1 any, que és el grup més vulnerable, a causa de la immaduresa del seu sistema immunitari.

A Vandellòs, 7 nens i nenes utilitzaran aquest servei durant el mes de juliol; i 6 durant el mes d’agost; i a l’Hospitalet de l’Infant, 16 al juliol i 13 a l’agost (hi haurà un màxim de 10 alumnes per aula). Als dos centres educatius, el tipus d’activitat serà d’acollida, de 9 a 13 h; i no hi haurà servei de menjador, segons ha precisat la regidora d’Ensenyament, Nuria Ortiz.

La mateixa regidora ha explicat que en totes dues llars d’infants es compliran les mesures incloses al Pla d’obertura de centres educatius aprovat pel PROCICAT, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Entre aquestes mesures, que es poden consultar aquí), ha destacat aquestes:

El pati s’utilitzarà la major part de les hores i es prioritzaran les activitats exteriors. Durant el temps d’esbarjo, l’educadora vigilarà, igual que a l’aula, que els infants juguin de manera individual, mantenint la distància de seguretat d’un metre i mig aproximadament.

Per evitar aglomeracions, les entrades i sortides de les llars s’hauran de fer en diferents horaris i de manera esglaonada. Abans d’entrar-hi, es prendrà la temperatura als nens i nenes i una vegada els alumnes ja estiguin dins dels centres, se’ls farà rentar les mans.

Per minimitzar, igualment, les possibilitats de contagi del coronavirus, durant l’estada a la llar, tot el personal haurà de portar la mascareta degudament posada i utilitzar guants per fer la higiene dels infants. Així mateix, les escasses joguines que queden a la llar seran d’ús exclusiu individual. Quan el nens/es les deixin es guardaran dintre d’una bossa de plàstic i es deixaran per desinfectar.

A més, les famílies o persones tutores han hagut de presentar el primer dia de retorn als centres educatius una declaració responsable, per la qual els infants compleixen els requisits per assistir-hi. El personal dels centres també ha hagut de signar una declaració responsable.

Redacció