.

.

TOTS 21

Josep Masdeu, durant la seva intervenció. Foto: Cedida

L’alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdeu, ha fet balanç i ha presentat els pressupostos d’enguany amb la xerrada Il·lusions que es fan realitat, una exposició oberta al poble que ha permès conèixer el funcionament de l’Ajuntament i les futures actuacions del consistori per als propers mesos. Masdeu ha presentat el major pressupost que mai ha gestionat la Selva, un total de més de 14 milions d’euros, que es destinaran principalment a la construcció de la nova depuradora d’aigües residuals –obra ja adjudicada i a punt per començar a executar– i la remodelació del Tomb de Muralles. La xifra supera els 15,6 milions si s’hi afegeix la gestió de la residència pública El Vilar i l’empresa municipal que gestiona el centre poliesportiu.

Masdeu ha desgranat el total d’ingressos que l’Ajuntament percep i quin és el seu origen. Així, va explicar que de cada 100 euros que rep l’ens municipal, quasi la meitta arriben per subvencions d’altres administracions i que un terç d’aquesta quantiat prové dels impostos que paguen els ciutadans, encara que la majoria són de les empreses del polígon. Tot i això, l’alcalde va indicar que els impostos s’han congelat, a excepció de l’IBI, que pujarà un 2% tot i que l’increment marcat per l’Estat indicava una pujada del 8%. L’alcalde ha volgut remarcar la poca quantitat d’impostos que han de pagar els selvatans en impostos directes si es té en compte l’alta qualitat dels serveis i infraestructures que el municipi ofereix. De fet, de cada 30 euros que abonen els selvatans, l’Ajuntament genera un retorn de 100 euros en serveis.

Pel que fa als diners que l’Ajuntament destina al poble, de cada 100 euros, més de la meitat es destinen a inversions, principalment en obres com la remodelació dels ravals o la construcció de la nova EDAR. Fent aquesta mateixa comparació, 4 de cada 100 euros de despeses municipals serveixen per finançar les entitats que conformen el teixit associatiu del poble i que són la principal empenta que ajuda a donar vigor a la societat i la cultura selvatanes. A banda, cada cop més l’Ajuntament destina part del seu pressupost en crear plans d’ocupació.

Masdeu també ha parlat de les futures actuacions que des del consistori es tenen previstes cara els propers mesos. A banda de les obres ja conegudes l’Ajuntament contempla la construcció del casal del nucli antic, una obra encara per licitar que rondarà els 670.000 euros i que construirà dos pisos més sobre l’estructura de l’edifici annex a la sala Santa Llúcia, que serviran principalment per ampliar els serveis del casal d’entitats. També es destinaran 22.000 euros a crear una Aula de Natura i Ambiental als terrenys de l’Hort de la Rasa i, després de l’èxit de la primera edició dels Pressupostos Participatius de l’any passat, l’Ajuntament ja té prevista una partida de 50.000 euros de cara a repetir la iniciativa enguany.

Amb un creixement vegetatiu positiu i una piràmide de població on prima el sector més jove, Josep Masdeu ha volgut centrar la seva mirada cap a les generacions futures, posant en marxa idees en el mandat actual que tinguin continuïtat durant els anys següents. Entre elles, la intenció mantenir la bona activitat econòmica que genera el municipi gràcies al polígon industrial, seguir formant els infants amb la gran xarxa educativa que presenta la Selva, així com apostant per seguir creixent de forma responsable. Masdeu també ha volgut destacar la intenció del poble de mantenir-se com un dels municipis capdavanters en innovació del territori.

Abans d’acabar, l’alcalde ha traslladat el seu agraïment a la ciutadania i ha animat els selvatans a sumar esforços de manera responsable per seguir fent camí. I és que, segons paraules del propi Masdeu, “la responsabilitat és una de les característiques que marca el caràcter selvatà”.