.

.

TOTS 21

L’Ajuntament de Riudoms, conjuntament amb la Parròquia i la Confraria del Beat, presenta el programa d’actes de les Festes del Beat Bonaventura d’aquest any. Com a novetat, s’han pogut recuperar moltes de les activitats que s’havien anul·lat, l’any anterior, a causa de la Covid-19.

Els actes religiosos en honor al Beat Bonaventura, arrencaran el divendres 19 de novembre amb la Vetlla de Pregària a l’Església de Sant Jaume. L’endemà es farà la tradicional anada a peu o amb vehicle al Castell d’Escornalbou. El diumenge 21, a les 8 de la tarda, tindrà lloc la processó amb fanalets acompanyant el Reliquiari Major del Beat. I el diumenge 28, es faran els actes principals amb la celebració, al migdia, de l’Eucaristia i l’ofrena del ciri de la vila per part de l’alcalde Sergi Pedret acompanyat de l’Hereu, la Pubilla, la Dama d’Honor i el Fadrí d’Honor; i, a la tarda, tindrà lloc la processó solemne presidida per l’urna del Beat i que comptarà amb l’assistència de les autoritats, els membres de la Junta de la Confraria del Beat, els estendards i la Banda de Música Principal de Riudoms.

D’altra banda, la Confraria ha organitzat dos actes al voltant del Beat Bonaventura. El divendres 26, a les 7 de la tarda a la Sala Multiús, hi haurà la conferència «Riudoms en l’època del Beat Bonaventura» a càrrec de Josep M. Santamaria Serra; i del 20 al 28 de novembre es podrà visitar l’exposició del diorama del Beat Bonaventura a l’Església de Sant Jaume.

Unes festes acompanyades d’actes culturals i socials

I en l’àmbit cultural, el Teatre Auditori Casal Riudomenc acollirà l’obra «Els Brugarol», el diumenge 21 a les 6 de la tarda. Les entrades estan a la venda en línia al web casalriudomenc.cat o a la taquilla del teatre els dijous de les 6 a les 8 de la tarda.

Per la seva banda, la Biblioteca Antoni Gaudí organitza, amb motiu de l’Any Felícia Fuster, el Club de Lectura per a adults al voltant de l’obra literària d’aquesta pintora i poeta, i també acollirà l’exposició de petit format «A dins, a fora. Felícia Fuster, poeta i pintora», del 16 al 30 de novembre. A més, el dissabte 27 al matí, es presentarà i s’explicarà el conte «Els amics. Històries del senyor Valéry» a càrrec de la traductora del llibre i veïna de Riudoms, Mònica López Bages, acompanyada musicalment per Laia Nomen.

I el diumenge 28 al migdia, hi haurà una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Jove de Reus i la Colla Sardanista Roses de Tardor. L’espectacle piromusical, que tindrà lloc el diumenge al vespre a la plaça de l’Arbre, tancarà el programa de festes.

A més, en el marc de la programació de les Festes del Beat, tindran lloc altres activitats socials. El diumenge 21 al migdia, es farà la Movember Beat Party i Movember Kids a la plaça de la Palmera que inclou vermut electrònic solidari per recaptar fons per a la lluita contra el càncer de pròstata i testicular; i l’Homenatge a la vellesa amb una missa en honor a les persones homenatjades i amb l’actuació musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música. I el dijous 25, es faran els actes amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

  • Descarrega’t la programació sencera en format pdf AQUÍ

Redacció