.

Drac de Sant Roc

Drac de Sant Roc

El proper dijous 14 d’agost arriben les festes de Sant Roc, al Cós del Bou i Baixada de Peixateries, que donaran tret de sortida amb la recuperació del Còctel Amparito del bàrman, Eduard Boada,  amb motiu dels 170 anys de la festivitat organitzada per l’Associació Cultural Sant Roc, que estrena junta.

Les festes presenten diverses novetats relacionades amb el seu passat i recuperant tradicions perdudes, tal com ha explicat el president de l’Associació Cultural Sant Roc, Josep Ferrer, ‘Fer-vi. Se celebraran durant tres dies tal i com es feia abans, del 14 al 16 d’agost.

Un altre element que es recupera és la Traca i el Correfoc amb el Drac de Sant Roc per l’últim dia com també un concert vermut. L’actuació castellera de divendres 15 d’agost enguany s’avança una hora i mitja, i comptarà amb la participació de la colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus.

Les festes començaran amb el Canó del barri estrenant nou vestit confeccionat per Anton Guasch. El pregó anirà a càrrec del cronista oficial de la ciutat, l’historiador, Josep Maria Sabaté. Hi haurà revetlles durant els tres dies d’activitats festives. Una de les cites més tradicionals és la cercavila de l’arribada de l’aigua de Sant Roc, divendres, el Dia de la Mare de Déu d’agost a les 18h de la tarda.