TOTS 21

Que el Morell és un poble solidari queda clar amb moltes activitats que s ’hi realitzen al llarg de l’any, però  segurament és durant el mes de desembre quan es concentren més actes d’aquest tipus. De fet, aquest cap de setmana en tindran lloc uns quants, coincidint amb La Marató de TV3 de diumenge 16 de desembre, dedicada a la investigación contra el càncer. Així, dissabte 15 de desembre al matí, de 10 a 14 hores i a la Rambla Pau Casals, l’Associació Teixim Solidaritat ha organitzat una rifa de manualitats i un taller de pompons , els beneficis de la qual es destinaran a La Marató de TV3. I a partir de les 21 hores i al Centre de Serveis per a la Gent Gran, sopar  i bingo solidari per la mateixa causa impulsat des de l’Associació Voluntariat Social El Morell.

I diumenge 16 de desembre, l ’esmorzar de la 3ª Festa de l’Oli Nou del municipi també será solidari amb la iniciativa de la televisió pública catalana, una jornada que es completarà amb el concert que es farà a les 13 hores al Teatre-Auditori, a càrrec de l’alumnat i professorat de l’Escola de Música Municipal El Morell, amb la col·laboració de l’Aula de Dansa de l’Escola Ventura Gassol.

També es destinarà a La Marató una part de l’import recaptat amb el festival de dansa ‘El Trencanous’ del 23 de desembre, a càrrec de l’AMPA de l’Escola Ventura Gassol, mentre que l’altra part es farà arribar a l’APPC-La Muntanyeta. Aquesta última, una entitat que rebrà els beneficis de la segona representació d’Un conte de Nadal del Grup de Teatre La Sala del Morell, que será el 28 de desembre.

Però la solidaritat no s’acaba aquí, i és que des de finals de novembre s’han anat succeint actes per recaptar diners per a La Marató de TV3, com una xocolatada organitzada des de la Llar d’infants, la Caminada Solidària i el berenar solidari durant l’activitat de Balls I danses del passat diumenge 9 de desembre, o la iniciativa de la Penya Barcelonista del Morell amb el seu arbre dels desitjos solidari.

A més, durant tot el desembre l’Associació Voluntariat Social El Morell coordina, un any més, la campanya ‘Cap infant sense joguina’ al municipi. Una iniciativa que té per objectiu que els nens i nenes que viuen en famílies amb situación de risc de vulnerabilitat no es quedin sense joguines en aquests dies de Nadal i Reis. Així, el Centre de Serveis per a la Gent Gran centralitzarà la recollida de material que després l’entitat repartirà.