.

L’Anada a Completes de la Vigília de Sant Pere és un dels moments més esperats de la Festa Major reusenca. Foto: Arxiu

La Festa Major de Sant Pere de Reus arriba aquest divendres 28 als seus moments culminants, amb una jornada centrada en l’acte principal de la vigília de Sant Pere, les Solemnes Completes. Aquest és el programa complet d’aquesta jornada de divendres (link aquí).

Josep Pallarès Marzal, rector de la URV des de 2022, participarà a tots els actes d’aquest divendres com a Convidat d’Honor. El rector de la Universitat Rovira i Virgilia és catedràtic de Tecnologia Electrònica i investigador de la URV. Llicenciat en ciències físiques per la Universitat de Barcelona i doctorat per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Els convidats que acompanyaran al Convidat d’Honor seran el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Ernest Roigé, i els alcaldes i alcaldesses del Baix Camp. Els abanderats seran Cori Sánchez, presidenta de l’Associació de Familiars d’Alzheimer; Alfons Barenys, amb motiu del centenari de la Cobla Reus, i Núria Serrano, directora de l’Escola General Prim, amb motiu del seu 50è aniversari.


Altres notícies:


La jornada de dissabte, dia de Sant Pere, encendran la tronada del matí, a les 11:00 h, tres membres de la junta directiva de cada centre de la Xarxa d’Escoles Públiques de Reus.

Josep Allueva, president del Centre Aragonès El Cachirulo, que enguany celebra 50 anys; Belen Llop, professora de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus, que enguany festeja els 75 anys, i Pilar del Río, del Club Esportiu Alba, seran els abanderats convidats a participar a la Professó Solemne de Sant Pere.

Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal i se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera tronada de la Festa Major. En aquest cas, seran l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, els responsables d’encendre-la.