.

.

TOTS 21

L’estudi consisteix en un seguiment de 10 anys per detectar els factors de risc

L’estudi consisteix en un seguiment de 10 anys per detectar els factors de risc

Les escoles de Riudoms, Beat Bonaventura Gran i Cavaller Arnau de Palomar, participaran en un estudi sobre les causes de l’obesitat infantil en el qual hi participa la Universitat Rovira i Virgili (URV), coordinat per Dra. Nancy Babio i el Prof. Jordi Salas Salvadó de la Unitat de Nutrició Humana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.

Els responsables de la URV es reuniran amb els pares i mares dels alumnes de les escoles de Riudoms per explicar el projecte i inscriure els voluntaris. Les reunions a l’Escola Beat Bonaventura es celebraran els dies 13 i 15 de maig, També es reuniran amb els pares i mares de l’Escola cavaller Arnau de Palomar el dia 31 de maig.

L’estudi anomenat CORALS (acrònim de Childhood Obesity Risk Assesment Longitudinal Study) és el primer estudi de cohorts prospectiu multi-cèntric, que inclou nens de 3 a 6 anys amb recollida d’informació anual en què es pretén realitzar un seguiment durant una mitjana de 10 anys.

L’objectiu principal de l’ estudi és identificar els factors de risc d’obesitat infantil. Aquest fenomen ha estat reconegut per l’OMS com una prioritat en el Pla d’acció mundial 2013- 2020 per a la prevenció i el control de les malalties cròniques no transmissibles. Catalunya i la  resta d’Espanya tenen una de les freqüències més elevades de sobrepès d’Europa.

Aquest estudi proporcionarà les dades necessàries per entendre i poder actuar sobre els determinants del greu problema de l’obesitat i sobrepès infantil. A més, gràcies al llarg període de temps del projecte proporcionarà informació sobre els estils de vida i hàbits alimentaris dels participants.

En el projecte participaran els grups de recerca pertanyents a la xarxa CIBEROBN de les ciutats de Barcelona, Còrdova, Pamplona, Reus, Santiago de Compostel·la, València i Saragossa.