.

.

TOTS 21

(Reportatge fotogràfic: Fabian Acidres)

La primera cita de pes de la Setmana Santa tarragonina es va viure ahir amb la processó del Dolor, organitzada per la Germandat Nostre pare Jesús de la Passió i que arrencant de l’Església de Sant Joan va transitar per diversos carrers del centre. A l’acte hi van prendre part cinc misteris que simbolitzen el dolor que Jesucrist va patir abans de ser crucificat: el Cirineu i el misteri de Jesús de la Passió, l’Oració a l’Hort de La Salle, la Flagel·lació, de la Sang i el Sant Eccehomo. La processó va ser encapçalada, com és tradicional, pels armats de Torredembarra, que van ser els encarregats d’anar a recollir els misteris participants.

Agenda d’actes per avui Dijous Sant

18:00 – 19:00 hores: Missa del Sant Sopar, a l’Església de Sant Agustí.

18:00 – 20:00 hores: Ofici del Sant Sopar i Torns de Guardia dels Armats de La Sang, a l’Església de Natzaret. Solemne Ofici del Sant Sopar del Senyor. Tot seguit, TORNS DE GUÀRDIA D’HONOR DELS ARMATS al Santíssim Sagrament.

18:00 – 19:00 hores: Sant Sopar i Adoració al Santíssim (Pagesos), a l’Església de Sant Llorenç. Celebració del Sant Sopar de Nostre Senyor Jesucrist. Acte seguit, adoració al Santíssim Monument. L’església romandrà oberta fins a les 22.00 hores.

19:00 – 20:00 hores: Esmendada dels Misteris – Gremi de Marejants, a la Rambla Vella.

20:00 – 21:00 hores: Missa Solemnes Oficis de Dijous Sant, a la Catedral Metropolitana i Primada.

21:00 – 21:15 hores: Passadís de la Llum –Marejants, a la plaça Església del Serrallo.

21:15 – 22:15 hores Torns de guàrdia dels Armats del Gremi de Marejants a l’Església del Serrallo.

22:00 – 23:00 hores: Hora Santa a l’església de Natzaret, Plaça del Rei.

23:45 – 24:00 hores: Viacrucis Germandat del Sant Ecce-Homo, des de l’Av. Ma. Cristina (Sanitat) fins Santuari del Loreto pel camí antic del Llorito. Crist de la Germandat portat a espatlles per tots els voluntaris que ho vulguin fer durant el recorregut.