TARRAGONA 21

Les dones sàvies, una adaptació contemporània del clàssic de Molière signada pel dramaturg Lluís Hausen.

L’habitual temporada teatral de Vila-seca, que normalment es fa entre març i juny, es va veure enguany alterada de ple per l’esclat de la pandèmia i l’estat d’alarma. De fet, es van haver de suspendre tots els espectacles previstos. Els Amics del Teatre n’han pogut reprogramar dos i, a més, es preveu l’estrena d’un nou espectacle de producció pròpia de la Tramoia.

Les dones sàvies de Molière

La temporada s’obrirà el diumenge 27 de setembre a les 18 h amb Les dones sàvies, una adaptació contemporània del clàssic de Molière signada pel dramaturg Lluís Hausen. L’obra la protagonitzen l’actor vallenc Ricard Farré, que també ha participat en la dramatúrgia, i Enric Cambray. Les dones sàvies és una comèdia de costums en què Molière ridiculitzava els intel·lectuals pedants i pagats de sí mateixos. Aquesta adaptació es va estrenar, amb excel·lents crítiques, el 2016 i va ser nominada als Premis Butaca i el de la Crítica. A més, els seus protagonistes van guanyar, ex aequo, el premi BBVA a la millor interpretació.

Les Variacions Bildelberg d’Oriol Grau (Sala Trono)

Aquest 2020 els Amics del Teatre mantenen la relació d’amor amb la Sala Trono i presentaran la seva darrera producció: Les Variacions Bildelberg, una segona part, igual d’estripada, que el Club Bildelberg que la sala tarragonina va estrenar fa nou anys. Serà el dissabte 24 d’octubre a les 20,30 h.

En aquesta ocasió, el club d’homes més important del món veu com les coses se li escapen de les mans, com perd el control i decideix fer-hi front, amb una reunió d’urgència i fent ús de la intel·ligència artificial. A les Variacions hi apareix Donald Trump, el Brexit, l’auge del feixisme i evidentment la covid-19.. Crítica política i cabaret tot en u. L’obra ha estat escrita per Oriol Grau, que també l’interpreta junt amb Alejandra Palomo i Albert Mora.

Dobles parelles de Robert Rodríguez (La Tramoia)

La pandèmia també va alterar els plans de la Tramoia, el grup de teatre de Vila-seca. La intenció era estrenar Fuita de Jordi Galzeran al mes de juny, però els assajos es van interrompre tot just començar quan es va decretar l’estat d’alarma.

Quan es va aixecar el confinament, la companyia va decidir reprendre l’activitat, però amb un projecte de més petit format, que impliqués menys gent i amb voluntat d’estrenar-lo a final d’any.

El text escollit és Dobles parelles, del vila-secà Robert Rodríguez, que també en serà un dels protagonistes. Aquest és el segon text de Rodríguez que es porta a escena, després de l’èxit que va obtenir Resguard Doc.

Dobles parelles és una comèdia sobre la quotidianitat de la vida matrimonial i les crisi que l’amenacen. L’obra està protagonitzada per Robert Rodríguez, Alícia Bescós i Josep Forasté. La direcció és conjunta. L’estrena es farà el dissabte 5 de desembre a les 20,30 i hi haurà una segona representació l’endemà diumenge a les 18 h.

#CulturaSegura

Totes les representacions es faran al Teatre El Centru de Vila-seca i se seguiran els protocols de seguretat per prevenir la propagació de la covid-19.

Per aquest motiu les entrades s’hauran de reservar prèviament a través del correu electrònic amics.teatre.vilaseca@gmail.com o deixant un missatge al telèfon dels Amics del Teatre:977391967.

Les entrades es vendran a l’entrada principal d’El Centru i es farà cua al carrer per evitar aglomeracions a l’interior del recinte. Un cop adquirida l’entrada s’entrarà directament al teatre.

Les butaques estaran preparades per garantir la distància de seguretat. Abans d’entrar a la sala caldrà rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. La mascareta serà obligatòria durant tota la representació.

Les entrades valen 12 euros i 8 per als socis dels Amics del Teatre.

Redacció