.

L’acte té la voluntat de posar en relleu el paper de la dona al món rural i donar visibilitat a la feina que estan fent al capdavant de diferents àmbits.

L’any passat 2.619 dones van  presentar  la declaració agrària a les comarques del Camp de Tarragona. La xifra representa un 31% del total de rendes agràries declarades, el mateix percentatge que les DUI presentades aquest 2018, amb un total de 2.563 declaracions fetes per dones del món rural. La dada serveix de referència per contextualitzar la realitat d’un sector on la dona, tot hi haver-hi estat sempre present, encara queda situada en  un segon terme.

Coincidint amb la setmana de la celebració del Dia Internacional de la Dona Rural, el passat 15 d’octubre, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l’Institut Català de les Dones, han organitzat la taula rodona Emprenedores Rurals, que tindrà lloc demà dimecres, 17 d’octubre, a les 18.00 hores a la sala d’actes del Castell del Paborde de la Selva del Camp.

L’acte té la voluntat de posar en relleu el paper de la dona al món rural i donar visibilitat a la feina que estan fent al capdavant de diferents àmbits. “Encara hi ha molt camí per recórrer i molta feina a fer però les dones estem demostrant que podem tirar endavant projectes importants en l’àmbit rural, no només a nivell particular sinó amb una visió global per projectar i rellançar tot un territori”, explica Pilar Just, una de les participants a la taula rodona. És Presidenta de la D.O. Montsant des de fa tres anys i mig i amb ella al capdavant s’ha professionalitat i projectat a nivell internacional aquesta Denominació d’Origen.  Al marge de la seva tasca a  la DO Montsant, el seu també és un testimoni d’èxit al món rural. Amb estudis universitaris  de  Matemàtica Financera, va deixar feina estable en una multinacional a Barcelona per tornar al  poble natal, Pradell de la Teixeta, on va fundar els Cellers Sant Rafel. El 2003 van sortir les primeres 5.000 ampolles de vi i ara en produeixen 60.000, la meitat de les qual s’exporten arreu del món.

Pilar Just compartirà testimoni amb tres dones més que també s’han fet un lloc en el món rural: Claudia Masdeu, secretària de la Confraria de Pescadors de Cambrils; Ester Gomis, pagesa, productora de fruita seca de Vilallonga del Camp i creadora de la marca Ca Rosset; i Cristina Bundó, que regenta el negoci d’agroturisme Mas Llagostera, al Baix Penedès.

L’acte estarà presidit pel delegat del Govern  a  Tarragona, Òscar Peris.