.

.

TOTS 21

Els cupaires han fet una crida a tothom a participar de l’apagada elèctrica  massiva prevista per demà. Foto: Cedida

Les CUP del Camp ha ocupat aquesta tarda la seu d’Endesa de Tarragona per reclamar capgirar el model energètic per assolir “plena sobirania energètica” i denunciar un cop tarifari “que només beneficia a les grans elèctriques i fomenta la pobresa energètica”, afectant el conjunt de la població i especialment “a les més vulnerables”.

Els anticapitalistes han manifestat que l’electricitat “és un dret bàsic” i no un negoci i assenyalen que l’accés als subministraments bàsics “és un dret que s’ha de garantir i al que tothom ha de poder accedir”. És per això que consideren urgent impulsar l’energètica pública catalana. A més, les CUP del Camp han convidat a tothom a “desconnectar de les elèctriques” participant de l’apagada elèctrica massiva i cassolada prevista per demà, 8 d’octubre, de 22h a 22:30h contra el abusos de les elèctriques.

A nivell municipal, la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha explicat que cal impulsar comunitats energètiques, combatre la pobresa energètica amb comptadors solidaris i “rescindir els contractes municipals amb l’oligopoli energètic”. Per últim, després de l’ocupació de la seu d’Endesa i la lectura d’un manifest, la Guàrdia Urbana ha identificat a la regidora Solé i a una altra companya de l’Assemblea Local de la CUP de Tarragona.

Redacció