.

.

TOTS 21

Imatge d’una camcampanya preventivaanya campanya preventivareventiva de la Guàrdia Urbana de Reus. Foto: Cedida

La Guàrdia Urbana de Reus ha detectat una tendencia a la baixa de les infraccions amb la tercera campanya preventiva d’aquest 2022 de control de bicicletes i patinets i que s’ha realitzat en coordinació amb el Servei Català del Trànsit entre el 4 i el 10 de juliol.

En total s’han detectat 40 infraccions, el que suposa una disminució del 65% respecte a la campanya realitzada el mes de gener (115 infraccions) i d’un 43% de la del maig (77 infraccions).

Amb aquesta tendència descendent, es posa en valor la importància i els efectes positius que tenen accions preventives d’aquests tipus sobre les conductes de la ciutadania.

Malgrat tot, la conducció d’VMP per la vorera o zones de vianants continua sent la conducta infractora més sancionada, amb el 70 % del total de les denúncies efectuades.

El resum de les infraccions és el següent:

Circular en bicicleta per zones de vianants i voreres habilitades sense respectar la prefèrencia dels vianants: 7 (17,5%)
Circular amb VPM per voreres i zones de vianants: 28 (70%)
Circular amb VPM amb un número de persones transportades superior al de les places del vehicle: 5 (12,5%)
Les accions de la campanya no s’han centrat únicament en sancionar les infraccions, sinó que també han posat el focus en aturar algunes de les persones que conduien correctament per informar-les de la normativa vigent, donar consells de seguretat i comunicar les properes modificacions legals en les que es treballa per adaptar la mobilitat i la seguretat d’aquests vehicles a la vida diària en calçades i voreres amb la resta de les persones que també són usuàries.